mw knjiga

  Published on August 24th, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Čišćenje

  Trenutak čišćenja započinje prvenstveno s vašom odlukom o tome. Bez obzira odlučili li napraviti čišćenje stana u kojem živite ili svih nakupljenih i zastarjelih osjećaja. Prvenstveno je bitno da vi donesete odluku o tome. Nakon toga sve je lagano, pola posla već ste obavili.

  Ukoliko se odlučite očistiti sebe iznutra ne samo da ćete napraviti dovoljno mjesta nekim novim mislima i osjećajima koji vas već čekaju nego ćete i svoje biće isprazniti do nule i na taj način sresti svoju bit, srž svog bića.
  To je neprocjenjiv trenutak jer vam omogućava da se pogledate te možda shvatite i upoznate sve zadatke koje ste stavili ispred sebe.
  Na taj način možete iskoristiti svoje sadašnje stanje pretačući ga u početno stanje… tek onda krenite dalje.

  Sve ono što vam više ne treba, a nalazi se unutar vas, sve te misli, sve pozitivne i negativne energije predajte svemiru oko sebe, otpustite ih. Spremite se i pripremite za nove, nemojte više čak niti pomisliti na stare, recite sebi da je to nov početak koji zahtijeva svu vašu pažnju i usmjerite se na njega.

  Na taj način čišćenje će vam donijeti puno više od toga što sama ta riječ znači. Vi nećete biti samo očišćeni, vi ćete biti vi, onakvi kakvi jeste, prirodni i bez vanjskih dodataka koji uostalom i nisu vaši. Vi ste ih pokupili po putu i nosili sa sobom uokolo.

  Jer jedino ono što vama treba ste vi sami, sve ostalo kockice su koje se slažu po vama. Ako ih je malo i vi se sa njima znate nositi – odlično. Ali ako ih nakupite cijelu hrpu postoji velika šansa da se poput nestabilnog tornja srušite i da se sve uruši na vas.
  Zato je pametno riješiti se suvišnog tereta na vrijeme i ne dopustiti sebi da kroz svoj život nosite pregršt bremena, pogotovo ako ono nije vaše.

  Zato primite kockicu, nosite je neko vrijeme, naučite najviše što možete i otpustite ju dalje. Dopustite si slobodu i sloboda će vam biti dana.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Indy Kethdy)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook