vježbe

  Published on April 17th, 2018 | by maja šamarinac

  0

  Gdje su vam kuglice?

  Zamislite ovakvu priču: 🙂
  Postojite vi koji ste prozirna ljuska u kojoj se nalaze kuglice. Neke kuglice su lagane, predivnih boja, privlačne, slobodne u svojoj srži i povezane s visokom razinom svijesti. One druge su teške, depresivne, pune strahova, konstrukcija, preopterećene mislima, pune onog ega koji osuđuje iz straha od života.
  I postoji još jedna verzija vas koja samo prati i promatra ovu prvu verziju..
  Prva verzija hoda kroz život i tu i tamo zastane. U trenutku dok zastane prilazi joj druga verzija u želji da pomogne. Ta druga verzija ima dvije mogućnosti:

  Mogućnost: a) uzimati u ruke one lagane i svijetle kuglice, okretati ih, diviti im se i na taj način poticati prvu verziju za dalje, bodriti ju.. ti si predivna, možeš ti to, samo hodaj, ne okreći se, ne gledaj u ništa teško, samo misli pozitivno, sve je super!
  I onda prva verzija počne dalje hodati, malo joj je lakše ispočetka jer ipak je dobila puno pohvala, motivirana je za dalje, misli samo pozitivno. Ali put ide i ide i ona se počinje umarati, kako prolaze dani sve joj je teže. Negdje u pozadini unutar sebe čuje klink-klang.. to se sudaraju na njezinom vlastitom dnu one teške kuglice.. kao da ju zovu “pogledaj nas..”; ali ona mora misliti samo pozitivno, pa ustraje i trudi se i dalje, sjeća se koliko je pohvala dobila.. ali opet se umara, umara.. sve dok ne stane. Onda dođe ponovno ta druga verzija i ponovno ju bodri, potiče, kaže joj da je sve super, neka samo misli pozitivno.. da joj motiv za dalje.. pa prva verzija ponovno ustane, pa hoda, pa joj je teško, pa hoda, pa joj je teško.. ali ne da se, misli pozitivno.. pa joj je teško.. pa stane. I ponovno dolazi prva i ponovno ju bodri.. shvatili ste?

  Mogućnost: b) u ovom slučaju ta druga verzija uzima u ruke teške kuglice.. sa zanimanjem ih promatra kako bi ih što bolje shvatila, proučila, kako bi skužila njihov kod, kako bi ih dešifrirala.. kako bi ih zatim mogla rastaviti, transformirati, iscijeliti, pretvoriti u laganu kuglicu. Zatim kaže prvoj verziji da će joj sada pri hodu malo biti teško i naporno jer ipak su sada radili na tim teškim kuglicama ali da ipak vjeruje u sebe jer u konačnici mora biti lakše, jer teške kuglice nestaju.. Prva verzije krene hodati i teško joj je, vuče noge i voljela bi stati, malo i zastane ali krene dalje, nešto kao da ju vuče iznutra da se kreće, osjeti kako se raspadaju te teške kugle i kako joj to daje motiv za dalje, iako bi najradije sjela. Nakon nekog vremena zastane i druga verzija joj prilazi, ponovno uzima teške kugle, ponavlja postupak, pozdravi prvu verziju i kaže joj kako je snažna i kako ona to može, kako samo treba promatrati što se u njoj dešava. Prva verzija ponovno krene, teško joj je i malo se popikava, pa joj je hladno pa vruće, ali i dalje hoda. Sjeti se da bi trebala promatrati unutar sebe pa promatra.. i vidi kako se broj teških kuglica smanjio, kako se sada povećao broj onih svijetlih.. to joj daje poticaj za dalje.. iako joj je teško. Ponovno zastane, ponavljaju postupak.. a onda nakon jednog takvog zaustavljanja kada je već spremna na tu težinu shvaća da je nešto drugačije, da je ona drugačija, da se broj tih teških kuglica znatno smanjio, a broj laganih znatno povećao.. počinje s veseljem koračati dalje, počinje sa zanimanjem promatrati svijet.. počinje biti lakše.. ona postaje svoja istina koja se ne trudi biti dobro, ona je dobro..

  Probajte napraviti tretman na način da prvo osjetite svoj dah, ostanete s dahom neko vrijeme, a zatim zatražite tretman (rečenica ispod teksta). Nakon toga osjetite/zamislite/vizualizirate svoj lik ispred sebe, kao prozirnu ljusku punu kuglica.. promatrajte te kuglice i stavite namjeru da ste se spremni suočiti s onim teškim, kako bi sami sebi pomogli pretvoriti ih u lagane, kako bi učili i rasli kroz taj proces. Stavite namjeru da se u tretmanu radi na svim vibracijama koje u vama podižu strah od suočavanja sa sobom (taj strah može se pokazivati kao strah ili kao ludovanje ega protiv takvog postupka). Zatim kroz tretman budite ili u miru, dopuštajući da se on događa ili možete osjećati/vizualizirati/zamišljati kako uzimate te svoje teške kuglice i kako ih pretvarate u lagane.
  Na kraju kada osjetite da je tretman gotov ili vam je dosta dobro se uzemljite na način da posvijestite svoje fizičko tijelo od vrha nožnih prstiju do vrha glave.

  Sve što je u vama vaše je nasljeđe.. nekih vaših osobnosti iz vaših prošlih života, nekih događaja iz ovog života.. ali je već nešto što se desilo. Zašto hodati uokolo s tim teretom kada njegovim oslobađanjem dozvoljavate vašoj svijesti da vas preplavi.. život tada postaje ljubavan i svjestan, ali na neki puno dublji i snažniji način nego što to možete zamisliti svojim mislima.. 🙂

  ***
  Rečenica s kojom možete zatražiti tretman:
  “Molim moje duhovno vodstvo, sva svjetlosna bića koja su za moje najviše dobro i moju svjetlosnu obitelj da budu uz mene, štite me i rade tretman za sve ono što je za moje najviše dobro u ovom trenutku.”

  Možete se priključiti i zajedničkim tretmanima, više na linku >>>

   

   

  (Photo by Aaron Burden on Unsplash)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook