mw knjiga

  Published on August 23rd, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Karmička sloboda

  Karma je pojam koji vi na ovoj Planeti koristite na sve načine i trpate u sve ladice. Taj pojam mnogima služi kao izgovor za sve ono što im se dešava ili ono što rade, a možda ne bi trebali.

  To je pojam koji vas je na neki način najviše udaljio od slobode, nametnuvši vam stvari kojih se vi niti ne sjećate, a koje vas sada posvještene na umjetan način ograničavaju u vašem djelovanju. Vi hodate pod teretom vlastite odgovornosti koju ste prihvatili jer ste tako čitali ili čuli da treba biti, a koju sa dušom i srcem uopće niste shvatili. Rijetki su pojedinci koji potpuno svjesno i prirodno gledaju na sve ono što su bili i na sve ono što su stvorili i što sada imaju. A pri tom ne mislimo na materijalne stvari nego na osjećaje, misli, želje, sreću, tugu, bolesti, situacije…

  Osjećaj slobode je nešto što bi vam trebalo biti prirodno i na prvom mjestu, bez obzira u kojoj se situaciji vi sada nalazili. Jer na taj način vi dopuštate sebi rastvaranje i spajanje sa svim što ulazi u vaš život.
  Dopuštate si iskonsko razumijevanje svega na što nailazite. Ne ograničavajući se sa karmom i događajima kojih se pretežno ne sjećate.

  Jer sve ono što ste bili, sve ono što ste radili utkano je u vama, ali ne kao sjećanje, nego kao dio onoga što vi sada jeste. «To» je ono što vi sada jeste. Sastavni dio vas.
  Osvješćivanje možda nekih prošlih događaja odvodi vas u potpuno novi, nametnuti sloj. Jer gledajući prošle događaje s ovog mjesta, vi stvarate nove osjećaje koji nemaju veze s tadašnjim stanjem. Jer ono je već u vama, s njim ste došli.

  Ako prihvatite da vi jeste sve ono što ste nekada bili, a da vam je sloboda nešto što je prvo i prirodno svima, pa i vama, onda ste u mogućnosti osloboditi svu svoju energiju, povezati se sa svemirom i «biti».
  Na taj način dopuštate povjerenju i ljubavi da zrače kroz vas, pa vam i svi događaji koji ulaze u vaš život imaju jedan potpuno novi smisao. Jer ih primate sa razumijevanjem.

  Odgovornost je na vama samo utoliko što sve ono što ste sada jest ono što ste i nekada bili te ono što ćete jednom biti. Zato u svakom trenutku, baš kao što je ovaj, vaše misli trebaju biti ispunjene srećom i ljubavlju prvenstveno za sebe. Jer ako naučite voljeti sebe, ovakve kakvi sada jeste, bit će vam i više nego lako voljeti te prihvatiti druge.

  Dopustite si trenutak mira, utonite u sebe spajajući se sa svim dijelovima, i onim fizičkim i onim duhovnim, osjetite i najmanji dio svoga bića. Kada to postignete pogledajte se, izvana i iznutra. A zatim se prihvatite i krenite putem na kojem jeste. On je baš za vas tu, da vas vodi baš tamo gdje vam je potrebno. Nitko to ne zna bolje od vas. Budite sretni sa sobom i ljubavlju koju si dajete.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Philip Leara)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook