mw knjiga

  Published on August 24th, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Kavez

  To je ono što vi radite sa svojim životom. Stavljate ga u kavez namećući mu granice na svim nivoima. I na taj način gušite slobodu koja vam je dana rođenjem. Gušite svoju slobodu, tuđu slobodu, namećete svemu pravila stavljajući sve u kalupe.

  Ono jedino što ne možete ukalupiti je ovaj planet na kojem trenutno živite. I to vas sve grozno ljuti. Jer vi kao ljudska rasa volite imati kontrolu nad svim pa i nad sobom.

  Čak i ljutnja koja se možda javlja dok čitate ove redove «jer vaše mišljenje je da vi niste takvi» pokazuje koliku kontrolu vi volite imati.
  Osvrnite se oko sebe i pogledajte koliku slobodu imate, koliku slobodu imaju drugi oko vas, uključujući sva živa bića.

  Vaše misli o tome kakvi ste i što vi zapravo radite ne donose rezultat – vaše djelovanje je ono koje može donijeti slobodu u vaš i tuđe živote.
  I nema veze što vi kao pojedinac možda ne možete puno, bitno je da djelujete. Puno vas tvori skupinu koja se i dalje sastoji od pojedinaca koji djeluju. A skupina već može pomaknuti zid koji vas okružuje.

  Otvorite se novim idejama, pustite duši neka pleše oko vas, neka uskovitla tu energiju koja već godinama čuči i čeka bolji trenutak.
  To ćete učiniti donijevši odluku da budete sretni. Na neki način to ćete si zapovjediti. Jer na taj način probudit ćete ono uspavano znanje s kojim ste došli – znanje o slobodi.

  I pri tom ne govorimo o slobodi kao fizičkoj (ne)barijeri. Nego o onoj unutarnjoj, iskonskoj… onoj pred kojom sve negativnosti uzmiču. Koja sa sobom donosi opojan miris sreće, blagostanja, mira, razumijevanja. To je ono što vam svima treba.

  Ali najprije vi morate odlučiti biti sretni, pozvati slobodu i plesati s dušom. Nakon toga više nitko i ništa vam neće stajati na putu. Neće biti nikog i ničeg jačeg od vas što bi vas i pokušalo zaustaviti. Bit ćete poput bujice rijeke koju više ni jedna brana ne može zadržati.

  Kada krenete sami sa svojom slobodom na putu ćete sresti druge. Pozdravite ih, prihvatite i nastavite zajedno. Nakon nekog vremena bit ćete poput magneta za slične i vaša energija rast će preko granica koje su ovom svijetu nametnute.
  Na taj način doći ćete do svijeta koji zaslužujete.

  To može i ne mora biti. To ovisi o vama, o vašoj želji i vjeri. Ako ne probate, nikada nećete znati i nikada vidjeti kako taj vaš svijet može izgledati.
  Odluka je samo na vama.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Emily Ami Anita Mu)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook