mw knjiga no image

  Published on April 2nd, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Nada

  Da li se vi nadali nekom pozitivnom ishodu u nekoj situaciji neće bitno mijenjati sam tok te situacije. Ali vaša energija hoće.
  Vi ćete biti poput spremnika cvijeća u koji netko dolijeva vodu. Onaj spremnik bez cvijeća punit će se vodom i nakon nekog vremena možda i prelijevati vodom ako se prepuni. Vi ćete biti puni cvijeća koje će plutati na površini šireći svoj miris, svoje boje, svoje šumove. Ako se i prelijete poput prvog spremnika, vi ćete se još samo više ukrasiti kada svo to cvijeće popada pored vas.
  Zato je vaša nada dobra, ne u smislu iščekivanja nego u smislu vesele i pozitivne energije koja vam onda omogućuje da zračite onim smjerom koje je najbolji za vas, na kojem vas iščekuje jednako toliko vesele i smirene energije kako biste se poput djelića mozaika stopili zajedno.
  Pokušajte na život gledati s one sunčane strane, a gledajte ga poput nekog projekta. Projekta kojeg ste dobili, ali od kojeg nikako ne možete odustati.
  Kada biste vi s tim svojim projektom mogli doći na neki Božanski nivo i kada biste tamo mogli zamoliti pomoć za njega, što biste točno zamolili? Da li biste rekli da želite točno takve dimenzije, takve boje projekta, da on izgleda baš određeno i ponaša se po nekoj šabloni?
  Ili biste jednostavno zamolili pomoć u radu, da projekt ima Božji blagoslov, da sve što je vezano za njega ispadne dobro? Vjerojatno bi bilo ono drugo. Samo zato što većinu vremena vi zapravo i ne znate što točno želite. Vi samo znate da želite sreću, mir, zadovoljstvo, blagostanje… malo od vas točno zna na koji način bi to željeli. A ako i znaju, mogli bi se vrlo lako predomisliti kada u blizinu dođe nešto bolje, veće, jače.
  “Nadu” trebate imati kao svjetlo iznad glave koje vam osvjetljava put i na taj način pomaže da putovi budu još svjetliji ili manje mračniji.
  Pustite da sve vaše misli prolaze i dolaze, ne vežite se za određene.
  Pustite da svi vaši događaji prolaze i dolaze, ne vežite se za određene.
  Jednostavno pustite vašem životu da prolazi i dolazi, ne vežite se za njega. Samo budite u miru i spokoju, sa svjetlom iznad glave, tada će sve kliziti lagano.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: davedehetre)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook