vježbe

  Published on December 14th, 2012 | by maja šamarinac

  0

  Namjerno

  Smjestite se udobno u neki položaj, utoplite se i isključite sve što bi vam moglo omesti pažnju, ovo je vaš trenutak i potrebno je da se prema njemu i sebi odnosite sa punim poštovanjem (tek tada vas i drugi te život sam može poštovati, jer prepoznaje energiju poštovanja u vama). Nemojte križati ruke i noge, stoga sjednite u položaj gdje su vam ruke i noge slobodno ispružene.

  Sada postanite svjesni svoje “aure”, to je simbolično rečeno kao neko energetsko jaje u kojem sjedi vaše fizičko tijelo. Vizualizirajte ju plave boje izvana, a ispunite bijelom bojom iznutra. Budite usredotočeni na nju sve dok vam se puls ne smiri, disanje primiri i dok ne osjetite prve trenutke prepuštanja trenutku.
  Zatim se usredotočite na svoj centar, bitno je da pronađete točku koju vi trenutno možete osjetiti kao svoj centar. Zamislite da je vaš centar zlatna kugla i nekoliko trenutaka samo dišite u svoj centar. To bi značilo da dišete smireno sa fokusom na tu kuglu. Vrijeme u ovoj vježbi kao niti u jednoj drugoj nije bitno stoga vi dišite na taj način sve dok niste postigli još dublju razinu opuštanja.
  Nakon toga stavite u kuglu svoju namjeru prepoznavanja sebe, pokretanja sebe kroz vlastiti život, razrješavanje svih situacija koje vas trenutno okružuju – samo zamislite da se sve to nalazi u vašoj kugli, zamislite da je snaga koja vam je potrebna za sve to već potpuno ispunila vašu kuglu. Tada par trenutaka ponovo dišite sa pažnjom usmjerenom na kuglu, jednostavno dopustite da se ta snaga još više pojača i ispuni kuglu, da kugla počne sjajiti svojim zlatnim sjajem sve više i više.
  Zatim dopustite kugli da se proširi i da postane sve veća i veća, sve dok ne preraste vaše fizičko tijelo, nakon toga se jednostavno utopite u njoj, postanite dio te energije, pustite da ta energija postane dio vas, postanite jedno sa tom kuglom, dopustite svojoj snazi da ispuni svaki dio vašeg bića. Dok se ta energija spaja sa vama i vi sa njom, dok postajete jedno, dok rastete u jedno snažno biće bez straha pustite da vas vaš udisaj i izdisaj vodi još većem smirenju. Samo smireno dišite i stopite se sa tom energijom.
  Nakon toga ostanite u tome koliko god želite, koliko god se osjećate iznutra ugodno. Na kraju otvorite oči, protegnite se i zahvalite sami sebi, što ste si dopustili proživjeti taj dragocjeni trenutak.
  Vježbu možete ponavljati koliko god puta želite.

  Pritisnite ovdje ako želite pročitati vezani tekst: “Namjera”.

  (Photo: Alejandra Mavroski)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook