tekstovi

  Published on July 3rd, 2009 | by maja šamarinac

  0

  Novo doba

  Svi pričaju o Novom Dobu kao o nečemu što nas neminovno čeka, ne shvaćajući da je ono već tu, već smo neko vrijeme u njemu, polagano koračamo novim koracima puno puta ih ne prepoznavajući. Samo zato jer ih gledamo kroz stare cipele. One koje su naučile već sva pravila igre i kretanja i teško sada mogu sagledati taj novi korak koji je pred njima, kroz koji već prolaze.
  Pokušavajući sagledati Novo Doba kroz Stare Okvire vi ćete osjetiti samo zbunjenost, zato je najprije potrebno skinuti sve sa sebe, maknuti stara znanja i predrasude i prepustiti se onome što je već oko vas.

  Mnoga stoljeća ljudi su živjeli u strahu, bojeći se puno puta i vlastite sjene, tražeći neka spasonosna rješenja, odgovore i upute. Ne znajući kako dalje odlazili su onima koji su im najviše obećavali, govoreći im da ih samo njihov put može odvesti tamo gdje svi žele, u bolji život.
  Novo Doba u koje smo zakoračili ruši sve tabue, sve granice, sve skrovitosti, tajne i mistifikacije. Donosi vijest da postoji samo jedan izvor, samo jedna energija, samo jedno rješenje i ono je u nama. Svi stari načini shvaćanja, sve potrebe za tajnovitošću, ritualima, obredima, skrivenim znanjem i prenošenjem tajnih informacija izgubilo je svoje granice koje su ih međusobno odvajale. Sada još samo ljudi, institucije i zakoni mogu umjetno držati u zraku te zamišljene opne, slabeći snagu i zatvarajući vrata.
  Više nema potrebe za traganjem jer Novo Doba je donijelo rušenje svih tabua, potpuno prepuštanje svemu, sve se slijeva u jedno, znanje je dostupno svima. Ali naravno, tek kada u sebi srušite te granice sudarit ćete se i sa tim prostranstvom znanja i postojanja.
  I sada bi možda bilo najbolje pitati kako to napraviti? Kako srušiti u sebi nešto što je građeno stoljećima, nešto što je kult predaka i toliko isprogramirano u nama da sama pomisao na nešto drugo doziva u um osjećaj kažnjavanja jer se odvajamo, jer postajemo slobodni „buntovnici“.
  Kako srušiti? Voljom i prepuštanjem. Prihvaćanjem sebe bio bi najbolji odgovor, prihvaćanjem onoga što jesmo mi prihvaćamo i sve ono oko nas, a tada počinje i prihvaćanje novih energija.
  I nisu to sada neke „nove“ energije koje su se oslobodile pa ih mi sada moramo prihvatiti… to su iste energije koje postoje od kada sve postoji i iste one koje smo tako značajno zatvorili u razno razna učenja, tehnike, škole, tajne i manje tajne organizacije… sve to sada je oslobođeno i samo čeka da i mi shvatimo da je sve slobodno, da je prostranstvo pred nama i da je potpuno svejedno sa koje strane ćemo uroniti u njega. Volja za prepuštanjem dozvolit će nam to, jedino joj mi moramo prije toga dati dozvolu.

  Stoga dajte si dozvolu za prepuštanjem, odlučite postati slobodni i ne dozvoliti više nikome i ničemu da vas sputa u životu Novog Doba. Dobu koje nema imena, nema nekih uputstava kako ga koristiti, dobu koje u sebi nosi sve ono što smo bili, što jesmo i što ćemo biti. Kada odbacite sve unutrašnje potrebe za granicama i one vanjske će otpasti, same od sebe… tada ćete u potpunosti vidjeti što znači „Raj na Zemlji“, ne kao definicija nekog boljeg života nego kao oznaka unutrašnje slobode, a što je unutar nas to je i oko nas.


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook