tekstovi

  Published on October 2nd, 2016 | by maja šamarinac

  0

  Odnosi

  Što su to odnosi? Do koje mjere oni čine vas, do koje mjere se poistovjećujete s njima, do koje mjere ste ovisni o njima? Pri tom mislimo na sve vrste odnosa.. obiteljske, ljubavne, prijateljske, poslovne.. Svi oni nešto govore o vama. Izvana govoreći jednu priču, iznutra odnosi vrlo često pokazuju ovisnosti, strahove, nadanja, ucjene i prošlost koja iz tih vibracija pokazuje svoje postojanje.
  U ovom užurbanom svijetu i odnosi postaju užurbani, ne posvećuje im se previše pažnje, često su svedeni na brzinska druženja, prepričavanja, vrlo često izvode se po navici. Kako bi lakše proveli dan, tjedan, vikend, praznike.. kako bi zadovoljili normu koju ovo društvo nalaže, a to je da morate imati odnose kako bi opstali.
  Pa često svoje vrijeme dajete onim odnosima koje baš ne volite, samo zato jer su vam oni “važni” iz nekog razloga, dok one vama draže odnose zapostavljate i za njih nemate vremena, znajući da će oni i tako biti tu.. i odnosi.. i ljudi u njima.. pa i vi ste tu za njih, zar ne?!
  Ali gdje ste zapravo vi? Da li znate taj odgovor? Gdje ste?
  I ne, to nije trik pitanje.. To je pitanje za čiji odgovor svatko od vas treba odvojiti vrijeme i zapitati se.. Gdje sam?
  Da smo vas pitali “Tko ste?” mnogi bi imali spreman odgovor. Koji bi u sebi vjerojatno uključivao nešto poput duše na svom putovanju kroz iskustva..
  A gdje ste?

  Vježba:
  Sjednite u miru sa sobom, zatražite tretman (rečenica ispod teksta**) i pitajte se – Gdje sam?
  I pustite.. ovo je jedno pitanje, ali na njega ne postoji jedan odgovor. Odgovori su beskonačni i jedinstveni i skrivaju se u vama, u vašoj mudrosti. Kada dođete do odgovora zadržite ga za sebe i neko vrijeme pustite da kao mantra plovi vašim umom, vašim tijelom..
  A onda kada se naviknete na njega ponovite cijelu vježbu i zapitajte se ponovno..

  Vrijeme u kojem se trenutno nalazimo izazovno je za život u tijelu. Od vas traži potpunu predanost vlastitom biću i svemu onom što se nalazi u vama. Ovo je vrijeme brzog čišćenja, brzog rasta, brzog pada ukoliko se to desi. Stoga svaki vaš trenutak u danu promatrajte iz sebe, kroz sada. Budite vjerni promatrač vlastitog hoda.. osjetite svoj život, sebe u njemu, dopustite da vas uči sve ono po što ste došli.

  I niste sami.. mi smo tu, svi oni koji vam trebaju.. I čujemo svaku vašu riječ koju nam uputite. Pitanje je da li se vi čujete, da li se slušate, osluškujete.. Jer odgovori uvijek dolaze kroz vas..

  —————-
  **(U sebi recite “Molim moje duhovno vodstvo, sva svjetlosna bića koja su za moje najviše dobro i moju svjetlosnu obitelj da budu uz mene, štite me i rade tretman za sve ono što je za moje najviše dobro u ovom trenutku.” A tada se samo prepustite.)

   

   

   

   

  (Foto: Moyan Brenn)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • posljednje

  • instagram

  • facebook