tekstovi

  Published on June 22nd, 2016 | by maja šamarinac

  0

  Osnove energetske higijene

  Recimo da ste krenuli doma s posla, vani je kiša i prilikom izlaska stali ste u blatnjavu lokvu. Zatim ste otvarajući vrata svog auta bili poprskani od strane auta koji je upravo prošao pored vas. Sparkirali ste se pred kućom, izašli van te naletjeli na dobroćudnog susjedovog psa koji je upravo shvatio koliko vas voli, nakon što je svoju ljubav pokazivao obližnjoj blatnjavoj lokvi.
  Sada ste već potpuno mokri, blatnjavi i promrzli. Dolazite pred vrata i na tren osluškujete. Čujete svoje ukućane kako su raspoloženi i veseli, osjetite razne mirise koji se šire od večere (malo smo sve začarobirali kako bi vam dočarali doživljaj, poput reklama na televiziji 😀 ).
  Ulazite u stan, gladni ste i sretni da ih sve vidite. Izgrlite ih, ostavljajući na njima blatnjave fleke. Hodajući do stola ostavljate svuda otiske svojih stopala te sretno sjedate za stol, na jastuk koji počinje biti sve više mokar kako se vi cijedite po njemu. Grabite si juhu veselo razgovarajući s ukućanima, usput malo otresajući ono skoreno blato s ruku…
  Ili?
  Vjerojatno to ne izgleda tako.. 🙂
  Vjerojatno ste došli doma, viknuli svima “samo malo” te otišli u kupaonicu, a kada ste se presvukli i oprali pridružili se ukućanima na večeri.
  Vjerojatno.. 🙂

  Ova gore scena može se opisati na još puno načina, dodali smo malo dramatičnih efekata. Možda ste došli doma i nitko vas ne čeka niti išta miriši. Svejedno ćete se prvo oprati i presvući 🙂 Vjerojatno.. 🙂

  Međutim većina se vas, a da toga nije niti svjesna zapravo ponaša u skladu s ovom prvom, manje vjerojatnom scenom. Možda ne s kišom i blatom ali da s energijama.
  Sve je energija. Vi ste energija, stvari oko vas su energija, drugi ljudi su energija, događaji su energija. Sve ima neki svoj “potpis”, “vibraciju”.. i sve se relativno lagano lijepi jedno po drugom. Možete zamisliti kao da ste pomalo ljepljivi pa ste tijekom dana na sebe zalijepili razno razne stvari koje ste susreli i doživjeli. Tako je s energijama.
  Jedan posve običan razgovor u liftu s osobom koja je u tom trenutku nervozna ili ljuta ostavlja na vama malo te “uznemirenosti”. Svađa u kojoj možda niste sudjelovali, ali kojoj ste bili prisutni ostavlja na vama “tragove”. Susreti s osobama, događaji.. zatim vaše misli oko svega toga, vaše vibracije koje se ponekad kroz dan izmjenjuju da vi teško i pratite sve te emocije.. Sve to ostaje zabilježeno na vama.
  I sve to vi donesete doma..
  Ukoliko živite sami te vibracije vas uznemiravaju i osjećate se kao da ste “posao donijeli doma”.
  Ukoliko imate ukućane svi donesete svoje stvari i ponekad su sati potrebni da bi se međusobno izbalansirali, taman kada dođe vrijeme spavanju, a možda ni tada.

  Vjerojatno ste bili svjedokom histeričnog plaća malog djeteta u nekom trgovačkom centru. Djeca su još posebno osjetljiva na sve te energije i ono što se odraslima možda čini kao malo veća gužva za dijete može biti ogroman šok. Nakon što mu postane previše ono se izražava na jedini način koji zna u tom trenutku, a to je plačem. Ukoliko roditelji nisu svjesni što se s djetetom dešava i ako ga ne uspijevaju smiriti, a nisu još obavili sve s popisa postaju nervozni. Tada dijete doživljava još veći šok jer nestaje i ono posljednje poznato uporište na koje se energetski može osloniti, a to su roditelji. Oni postaju energije koje mu ulijevaju uznemirenost isto kao i svi uokolo njega i dijete počinje doživljavati izuzetno veliki osjećaj nezaštićenosti i nervoze.
  E pa isto je tako i s odraslima..
  Ukoliko ste taj dan doživjeli neke neugodne situacije, a niste se “energetski očistili” vi ćete postajati sve više i više uznemireni, prizivajući sa svojom vibracijom još takvih situacija. Tada je moguće doći do onog što zovete puknuće, kada osjetite da vam je svega previše.

  Izlaz iz svega toga vrlo je jednostavan, ali zahtijeva vašu prisutnost u vlastitom životu i nešto veći kontakt sa sobom od onog kojeg ste možda do sada imali.
  Bez obzira što taj dan radili, bez obzira što vam se taj dan dešavalo napravite nekoliko puta kroz dan osnovnu energetsku higijenu. Vrlo je jednostavna i nakon što ćete ju nekoliko puta s namjerom napraviti pronaći ćete neki svoj način koji će vam biti najprihvatljiviji.
  Bez obzira što radili usmjerite pozornost na sebe i stavite namjeru da ste spremni otpustiti sve energije koje nisu vaše i koje ste po putu “pokupili”. Možete pri tom zamisliti kako stojite ispod bijelog energetskog slapa koji vas ispire ili možete zatražiti kao u tretmanu (rečenica u uvodnom tekstu) da vas se energetski očisti. Možete zamisliti jednu veliku svjetlosnu kuglu kako prolazi kroz vas i kako u sebe upija sve ono što nije vaše, što vam ne treba i što vas otežava. Ili možete zamisliti puno takvih svjetlosnih kuglica koje vas na brzinu ispiru. Pustite mašti na volju..
  Pri svemu je bitna namjera i prisutnost. S energijom je vrlo lagano upravljati, nakon nekog vremena pronaći ćete svoj najbolji način.

  To isto možete naučiti i svoje ukućane, prijatelje.. pa možda svaki ručak ili kavu s prijateljima započeti jednom brzom energetskom higijenom. Kako bi ostavili iza sebe sve nepotrebne terete te kako bi jedni druge osjetili za ono što jeste.

  Ukoliko to počnete sprovoditi redovno počet ćete biti osjetljiviji na energije i lakše ćete prepoznavati situacije oko vas, kao i sami sebe.
  Uz to imat ćete bolji energetski protok pa samim tim se i lakše suočavati s onim što je istinski važno, sa sobom i svim onim dubokim vibracijama koje čekaju na vašu pažnju, transformaciju i iscjeljenje.

   

   


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook