mw knjiga

  Published on August 23rd, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Otvaranje

  Otvaranje onoga u vama donosi saznanje trenutnog stanja. Sve ono što skupljate unutar vašeg bića čeka da ga pustite van i suočite se s tim.

  To se može nazvati i početkom nekog novog početka koji bi vas trebao pomaknuti prema naprijed.
  Uz vrlo bolne trenutke u vašem životu dolazi i onaj kada vam se pred očima i unutar vas otvori neki novi put. Mogli biste o boli razmišljati kao o nekom magičnom ključu koji se pojavi kada su vrata spremna na otključavanje i koji nestane kada se vrata otvore. Tako da ih više ne možete zatvoriti. Iako vam puno puta u tom trenutku može doći takva želja.

  A sve ono što vas čeka iza tih vrata i staro je i novo. Staro zato što vas možda čeka već dugi niz godina, možda ste to tamo pospremili još u ranom djetinjstvu. A novo jer ga sada bez obzira na njegovu starost gledate nekim sasvim novim pogledom.
  Taj problem, taj grč ili tu blokadu koju u sebi vučete možda i godinama, tek u tom trenutku počinje poprimati smisao. Za vas.

  Pokušaj mentalnog shvaćanja cijele novonastale situacije dobar je samo onda ako dozvolite pristup i vašoj duši. Samo mentalno teško ćete shvatiti sve poruke koje vam mogu i trebale bi stići u tom trenutku.
  Zato morate pustiti unutarnju mudrost da se bavi s tim, a um da mu samo pomaže.

  Osjećaji koji vam se počnu javljati u tom trenutku najbolji su pokazatelji svih onih poruka koje tu čekaju na vas. Ti osjećaji mogu ispuniti cijelo vaše biće i pomaknuti ga na neku potpuno novu frekvenciju titranja. Mjesto gdje će vam uvidi sami dolaziti. Samo ako im to dopustite.
  U tom trenutku rješenja dolaze sama. I vi ih prepoznajete sa svakom stanicom vašeg bića. Nitko vam neće dati točniji i precizniji odgovor za trenutnu situaciju kao ti uvidi koje sami vidite.
  Oni mogu doći poput nekih slika ili čak poput nekog filma koji vam se može «odvrtiti» pred očima.
  Ali mogu doći i kao neke riječi, rečenice koje vam stignu u um. Ili kao neki snažan osjećaj da je nešto baš tako kako vi u tom trenutku to osjećate, i ma što god vam drugi govorili vi u tom trenutku prepoznajete istinu.
  I tako bi trebalo ostati. Ne biste smjeli nikome i ničemu dopustiti da vas baci u nesigurnost s vašim novim uvidom. To je nešto što vam je duša podarila i taj film ili sliku, tu riječ ili taj osjećaj čuvajte čvrsto u sebi. Ponavljajte ga što češće dok ne osjetite da je ušao u sve stanice vašeg bića. Tek tada možete biti sigurni da ste ga usvojili i da će on sada titrati unutar vas pomažući vam krenuti dalje i odabrati sljedeći put.

  Zato su oni – ti uvidi – toliko bitni. Jer se ne mogu kupiti, niti nabaviti, niti naučiti nigdje. Mogu se samo stvoriti unutar vas. A nakon toga vi ih morate shvatiti i prihvatiti.
  To bogatstvo koje zatim uđe u stanice vašeg bića neprocjenjivo je, to je vaša mapa za dalje, stoga je pomno čuvajte.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Chez Andre)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook