mw knjiga

  Published on November 27th, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Patnja

  Osmjeh je lijek, ali i patnja je lijek. Ona je kao ispušni ventil za sve događaje oko vas. Ona vam pomaže da se spustite na razinu koju vaš um i vaše tijelo može prihvatiti. S njom odlaze viškovi energije koji vam ne trebaju, koji bi vas kočili u vašem napretku. Zato je ona lijek. Jer vam omogućava da ozdravite. I jednako je važna kao i smijeh. Bez nje biste bili zakinuti za taj osjećaj oslobađanja kada ona završi i ode. Kao da se ponovo rodite u ovom životu gledajući na stvari i događaje oko vas jednim novim pogledom. Bez nje bi bili previše prazni jer samo smijeh ne može vam pružiti sve osjete po koje ste došli. I zato se oni izmjenjuju. Patnja i smijeh.

  Ono što možete napraviti i čime si možete olakšati je da ih prigrlite s jednakom strašću, da ih izjednačite. Dajući im jednaku važnost, vi uviđate koliko su vam oni potrebni i s lakoćom oboje prihvaćate.
  Jedna misao prije početka patnje može promijeniti i ubrzati cijeli postupak. Samo jedna misao, a to je «dobro mi došao učitelju». Jer to je ona, patnja – učitelj. Pokazuje vam kako osloboditi svoje osjećaje, kako se isprazniti pa ponovo napuniti i kako krenuti dalje. Kažete da poslije svake kiše dolazi sunce. Tako je s njima, patnja, smijeh, patnja, smijeh… tvore ovaj vaš život dajući mu važnost. Stavljajući ga u onaj kontekst u kojem ste ga i željeli na početku. I omogućujući vam da ga prođete sa svim njegovim preprekama. Jači nego ikad.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Wendy)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook