mw knjiga

  Published on November 17th, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Pokretač

  Pokretač svega onoga što si ti i svega što te okružuje si ti. I onih velikih i onih malih događaja. Na velike si kao pokretač utjecao u sklopu ostalih duša, samim svojim bivanjem u ovom svijetu, u ovom obliku i ovom «vremenu» – odlučio si, bio si pokretač. Na male događaje, stavljene u kalup tvog jedinstvenog života ovdje utječeš svaki dan. Ti donosiš sebi sve događaje, ti izabireš svoje osjećaje. I zbog toga bi trebao imati mir.

  Kada ti dođe trenutak tuge – ti si ga izabrao, ti si mu poželio dobrodošlicu jer ti je potreban u tom trenutku. Potreban ti je kako bi se mirne savjesti rastužio, smirio, isplakao… i kako bi mogao krenuti dalje. Kao neki trenutak odmora i sagledavanja učinjenog. Kada shvatiš da ti je dosta, tvoja tuga odlazi dalje ostavljajući te čistog i spremnog.
  A ti, pokretač, odlučuješ što će biti dalje. Možda trenutak sreće koji će ispustiti viškove energije i odnijeti te na vrhove smijeha. Ili samo hodanje i promatranje.
  Ono što je najbitnije je da shvatiš da ti kao pokretač možeš promijeniti ono što te trenutno muči. Prvenstveno pokušavajući shvatiti čemu te trenutni događaji uče i da li si naučio što si trebao… i onda donoseći odluku o pokretanju sljedećeg trenutka… ti izabireš.
  Možda ni sljedeći trenutak neće biti najbolji, ali vjeruj… najbolji je za tebe. Tvoja duša nikada ne bi izabrala nešto što ne može pratiti, što ju ne uči novim saznanjima i ne daje odgovore. Vjeruj joj – vjeruj sebi.
  Slika svijeta koja te okružuje onakva je kakva za tebe treba biti. Što prije shvatiš i prihvatiš da si ti kreator, da si pokretač, to prije će i svijet oko tebe mijenjati sliku u nešto novo, nešto drugačije, nešto baš za tebe.
  Shvati, prihvati, odluči, pokreni.
  Kada to shvatiš i prihvatiš vidjet ćeš koliko je jednostavno.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Steve Wall)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook