mw knjiga

  Published on August 23rd, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Poruke

  Poruke vaše duše događaju se na svim nivoima. Od onih velikih koje nikako ne možete promašiti, a koje se dešavaju vrlo rijetko, u iznimno značajnim situacijama, do onih malih, svakodnevnih, koje dolaze iz sata u sat, a koje vi redovito zaobilazite i preskačete.

  Jer velike i potpuno vidljive poruke dolaze kada ste već toliko spremni na sljedeći korak da vam noge već same kreću naprijed dok vaš um i dalje stoji te čeka da ga nešto pokrene. U tom trenutku vama se dešava nešto što vas potjera dalje, nešto što vas natjera da učinite ono što ste već odavno trebali. I tada je to poruka koju je vrlo lagano osjetiti i doživjeti te koja u sebi nema neko veliko i smireno značenje niti neku mudrost koja bi vas obavila velom znanja. One su bitne, ali ne toliko bitne kao manje poruke koje uporno preskačete.
  A svakodnevno molite za pomoć i razumijevanje sebe i svijeta oko sebe. Svakodnevno pokušavate živjeti onako kako bi ovaj svijet vam propisao, po njegovim pravilima. I naravno da onda niste sretni. Jer poruka za vas obično se nalazi u tako malenoj i za ovaj svijet beznačajnoj stvari da za vas kao promatrača ona naizgled nema nikakvu vrijednost.
  A samo je stvar u tome koliko si vi možete dati truda prepoznati ih. Baš kao što si skoro svakodnevno dajete truda za stvaranje novih želja i potreba te za pokušavanje praćenja tempa života u ovome svijetu.

  Poruke su tu da ih živite. One nisu spasonosne formule koje će vam u jednom trenutku dati rješenje koje vi tako očajnički trebate.
  One su pokazatelji manjeg dijela puta na čijem se kraju nalazi svjetlo koje tražite. One su tu da ih prigrlite i osjetite. Da im dopustite da se stope s vašim bićem i iznutra mu pošalju znanje. Iznutra mu osvijetle put.
  Jer upravo tamo vode svi putovi po kojima hodate. U vas. Vi ste jedino odredište koje je vrijedno u ovom svijetu, svatko za sebe.
  Sve ostalo samo su izvanjske okolnosti koje vas tjeraju da osjetite ono po što ste došli, ono što ste izabrali doživjeti na svom putu.

  Jer beskraj iz kojeg dolazite nalazi se u vama, i samo kroz vrata kroz koja ste ušli možete se i vratiti. Ona su tu za vas, uvijek otvorena iako vi to ponekad ne vidite. Ona se niti ne mogu zatvoriti, niti ih itko drugi može zatvoriti sve dok vi ponovo ne prođete kroz njih, natrag od kuda ste i došli.
  Kada to uvidite i shvatite, postat će vam jasno koliko ste blizu svom cilju i da se zapravo stalno i nalazite na njemu. Možda u tom trenutku počnete istinski uživati u svom životu. Možda ga onda prigrlite onakvog kakav je i zahvalite se na svim iskustvima koje vam donosi. Jer on je poput mudrog i tihog starca na kojeg više nitko ne obraća pažnju iako ima sve odgovore.

  Zato si dopustite slobodu i vrijeme, te živite, plešite, smijte se, plačite, vrištite, igrajte se i skačite. Veselite se svakom novom trenutku vlastita života. To je tako jednostavno jer stalno se nalazite pokraj mudrog starca sa svim odgovorima i pokraj izlaza. Što bi vam onda još trebalo predstavljati prepreku da za svoj život izaberete samo sreću, u bilo kojem obliku?

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Sergio Quesada)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook