mw knjiga

  Published on August 23rd, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Posljedice

  Nema posljedica. One ne postoje. To je izmišljeni oblik nečega što dolazi nakon što ste vi nešto napravili. I onda za to snosite posljedice.

  Ali to bi onda značilo da vi zapravo istinski ne upravljate svojim životom. Jer snosite posljedice za svoja djela. Zvuči više kao neka kazna.
  Takvim načinom vi opet mičete odgovornost sa sebe. Jer niste vi krivi, pa upravo ste u vlastitim «posljedicama». Taman toliko da zaboravite što vas je do njih dovelo. To više u tom trenutku nije važno jer vi ste u «posljedicama» i sada se vjerojatno na sva usta žalite.

  To bi bilo previše lako i previše neprirodno za nekoga kome je u srži bića sloboda i upravljanje na svom putu.
  Jer sve, ali baš sve u svom životu vi ste izabrali. I bez obzira što u vama to sada izaziva možda i neki unutarnji bijes prema toj izjavi, to je ono što je jedina i potpuna istina.
  Pogledajte u svijet oko sebe i vidjet ćete vlastiti odraz u njemu.

  Kako li je samo velika ta vaša moć, kako ste samo uzvišena i sposobna bića kad ste se poveli na tako kompliciran put. Ali jedino tako vi možete osjetiti onaj trenutak sreće i poriv za životnim izazovima.
  Ono uzbuđenje kada gledate nekoj opasnosti u oči tjera vas bez puno razmišljanja na akciju. Tjera vas da se istinski pomaknete i udaljite od te opasnosti.
  Rijetki su ti koji će stajati pred jurećim vlakom do zadnje sekunde.
  Tako je i sa životom. Pun je mentalnih, duhovnih, emocionalnih i fizičkih prepreka koje vas onda tjeraju da se pomaknete kako biste ih mogli zaobići. A tada, baš tada pri tom pomaku vi možda ugledate predivan cvijet, nešto što zasigurno ne biste vidjeli ostajući ispred prepreke.

  Jedan pogled na vlastiti život može vam vratiti vjeru u sebe. Ali pogled pun razumijevanja prema stvoritelju te kreacije – prema sebi.
  Sve što imate, sav smijeh i svu tugu – vi ste stvorili. Stoga iskoristite svoje potencijale i krenite dalje. Ne prema slobodi, jer nju već imate, nego prema «dalje».
  Hodajući dalje vi ste u mogućnosti vidjeti nova čudesa, bila bi šteta to propustiti. A i bilo bi to poprilično nemoguće. Samo biste zapravo čekali neko vrijeme na nekom trenutno za vas sigurnom mjestu dok ne biste shvatili da ipak trebate krenuti.

  Mudrost se očituje u svoj svojoj ljepoti onog trenutka kada se zagrlite sa svojim životom i priznate mu njegovu vrijednost. Tada se stapate s njim i klizite lagano dalje.
  Pitajte ga što vam on to donosi, čemu vas uči i on će vam reći, kroz ljude, stvari, događaje.
  Nije teško prepoznati znakove kada ste spremni na prepoznavanje. Onda je to jedna igra koja u vama budi ono dijete s početka života.
  Dijete koje nije poznavalo strah dok ga drugi nisu o tom naučili. I dijete koje nije znalo za život bez nade dok nije to vidio oko sebe.

  Ponovo se probudite kao to dijete u ovom životu. I dopustite da sve vaše misli skroje samo jednu – a to je sreća. Misao o sreći, sigurnosti, napretku pretvorit će vas u one koji ponosno koračaju svojim putem, gledajući u ono što dolazi s punim povjerenjem i diveći se ono što su prošli.

  Mislite li da to ne možete sjetite se sebe, sjetite se djeteta i vratite mu slobodu koja je njegova, a koju ste mu vi kroz život oduzeli.
  I živite!

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Tim Geers)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook