tekstovi

  Published on December 12th, 2017 | by maja šamarinac

  0

  Povjerenje u sebe, povjerenje u život + vježba

  Kako bi mogli čuti svoju intuiciju (spojiti se sa svojim višim dijelovima) potrebno je imati povjerenje u sebe. Ono koje ne osuđuje s čime god se susretne, koje razumije i ono što um odbije i ono što s ljubavlju sve okružuje.
  To povjerenje ide iz prihvaćanje sebe, kao dijela veće cjeline, kao nekoga tko je na putovanju pun radoznalosti i želje za iskustvima. Svako iskustvo samo je djelić jedne veće slagalice.
  Omogućavajući sebi doživljaj te slagalice pa čak i onda kada vam ona nije jasna dopuštate povjerenju da utire puteve kroz koje onda klizite kroz život bez obmane.

  Vježba koja vam može pomoći posvijestiti i ojačati povjerenje u sebe:
  Zatražite tretman (rečenica ispod teksta) te neko vrijeme samo dišite, osjećajući svoje fizičko tijelo. Osjetite kako je puno života.. bez obzira kako se vi u tom trenutku osjećate vaše tijelo je život, vaša krv kola vašim venama, vaše srce pulsira, sve je živo i čeka biti prepoznato. Probajte neko vrijeme disati osjećajući se živima. Dozvolite sebi osjetiti kakvo je to čudo taj fizički život, koliko se stvari moralo posložiti da bi ste vi sada imali ovo vozilo koje zovete svojim fizičkim tijelom. Nađite u sebi zahvalnost što ste se otisnuli na to putovanje.
  Tako budite dok god osjećate da tretman traje i stavljajte unutar sebe jasnu namjeru da ste spremni jačati svoju energiju kroz tretman, a samim tim omogućavati svojem fizičkom tijelu da jača i iscjeljuje se. Osjetite se živima.
  Na kraju uzmite bilježnicu i olovku i napišite nekoliko pozitivnih rečenica o sebi, svom tijelu i tom veličanstvenom životnom iskustvu imanja tijela. Možete napisati neku veliku stvar, a možete napisati kako je divno moći ustati se i prošetati, sjetite se da u trenutku dok vi šećete ima duša koje su izabrale iskustvo da to ne mogu. Dok gledate ima duša koje su izabrale tijelo koje to ne možete. I zapitajte se zašto ste izabrali tijelo koje može ili ne može određene stvari. Što ste željeli s tim učiti.
  Probajte u sebi naći koliko god možete u tom trenutku pozitivne misli o svom trenutnom fizičkom tijelu i to ispišite.
  Radite to svaki dan barem tjedan dana, a naravno možete i duže. Kroz dan uzmite bilježnicu i čitajte zapisano. Dozvolite sebi i te zapise čitati s ljubavlju i zahvalnošću za sve ono što vaše tijelo može u tom trenutku, pa makar je to “sitnica” kao što je mogućnost zapisivanja tih rečenica u bilježnicu ili čitanja istih.

  Povjerenje u sebe ne znači da vi u sebi imate dio koji zna sve prepreke koje će onda uspješno zaobići. To znači da u sebi imate onaj dio koji prepoznaje i priznaje sve na što naiđe. Koji onda iz toga izvlači zaključke kako bi koračao uzdignute glave, s osmjehom u srcu i srećom koja proizlazi iz želje za rastom i stvaranjem. Sa shvaćanjem da sve, baš sve ima svoj smisao i da povjerenjem u vlastiti smisao jačate život i ljubav u njemu.

   

  ***
  Rečenica s kojom možete zatražiti tretman:
  “Molim moje duhovno vodstvo, sva svjetlosna bića koja su za moje najviše dobro i moju svjetlosnu obitelj da budu uz mene, štite me i rade tretman za sve ono što je za moje najviše dobro u ovom trenutku.”

  Možete se priključiti i zajedničkim tretmanima, više na linku >>>


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook