vježbe

  Published on December 14th, 2012 | by maja šamarinac

  0

  Prihvaćanje i prepoznavanje

  Odredite si svaki dan da ćete prihvatiti jednu situaciju u svom životu. To može biti nešto sasvim obično i svakodnevno kao što je jutarnje spremanju u kupaonici ili kuhanje obroka. A može biti i nešto što inače ne činite često. Bit prihvaćanje je fokus i koncentracija na ono što radite ali bez razmišljanja o tome. Zvuči možda komplicirano ali nije.

  Sve što trebate je raditi ono što radite i pustiti da vas situacija sama vodi. Ako izaberete jutarnje tuširanje onda na njega obratite pažnju, promatrajte svoje pokrete i ono što radite, osluškujte svoje disanje, upijajte boje i mirise oko vas. Ali nemojte analizirati sa kojim sapunom ćete se prati i što ćete prvo napraviti, jednostavno pustite svom tijelu da samo odluči, dopustite rukama da se kreću po prostoru, a vi ih slijedite. Pustite nogama da vas ponesu tamo gdje one žele. Na kraju obavit ćete sve kao i inače ali čete osjećati jednu prirodnu opuštenost i u svemu tome možda ugledati neku simboliku koju prije niste vidjeli ili uvidjeti neki znak. Iako je to vježba i ne služi tome da se sa njom traže znakovi nego da naučite prepoznavati ono što je oko vas i u vama, da pustite vlastitoj Duši da živi i prolazi kroz vas svejedno je moguće da ćete i kroz tu vježbu otkriti nešto novo, nešto što vam je već možda jako dugo bilo prisutno, samo tako „obično“ da niste to primijetili.

  Pritisnite ovdje ako želite pročitati vezani tekst: “Let preko rupa”.

  (Photo: Darwin Bell)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook