mw knjiga

  Published on August 24th, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Promjene

  Sve stvari prolaze kroz svoje faze promjena, pa tako i vi. Odbacujete staro da biste napravili mjesta novom. Ne zato što je staro loše, nego zato što ste iz njega naučili već sve što vam je trebalo i spremni ste prihvatiti nova znanja, iskustva, događaje.

  Kada to ne biste radili, stali biste na jednoj točki i iz nje se više nikuda ne bi pomakli. A to je nešto što vama nije prirodno, nešto što vas može dovesti do bolesti i velikih zastoja u samom organizmu. Kao da vas u tom trenutku vaša duša bodri da ipak krenete dalje namećući vam probleme koje vi onda na neki način morate rješavati. A rješenje bilo čega dovodi do promjena. Na taj način možete uvidjeti koliko su vam one – promjene – zapravo važne. Na ovaj ili onaj način doći ćete do njih.

  Svaka promjena ima svoje mjesto i vrijeme u ovom svijetu. To je kao neki kod koji je zapisan u njih. Kada se ona dogodi, ako dobro slušate svojim unutarnjim čulom, mogli biste čak i čuti onaj «klik» kada ona dođe i sjedne na svoje «mjesto».

  Ako ste u miru sa sobom, ako svojim putem koračate baš onako kako ste si zapisali, vaš život odvijat će se nesmetano uz ponekad slabiji ili jači «klik».
  Ali ako ste puni suprotnosti, ako vaš unutarnji i vanjski svijet doživljavate kao nešto što teško možete pratiti, onda će vam «taj klik» dolaziti nakon nekih težih životnih perioda – emocionalnih, duhovnih ili fizičkih padova i zastoja.
  Možda je onda bolje slušati sebe cijelo vrijeme i promjene raditi na vrijeme. Jer ne možete ih izbjeći, ali ono što možete doživjeti su ti padovi. Oni vam ne trebaju ako sebe doživljavate i slušate s puno pozornosti, ljubavlju i vjerom.
  Jer nitko ne može bolje znati što je za vas dobro i što je to što vas sada motivira. A kada nešto morate mijenjati – nitko to ne može znati osim vas samih.

  Stoga kada već poznajete osobu koja zna put kojim morate ići – družite se s njom, sprijateljite, poslušajte… i vjerujte.
  Na taj način nikada nećete izgubiti mapu puta, samo ćete pri hodu ponekad čuti «pokoji klik» koji će vas podsjetiti koliko ste sretni i koliko rastete i napredujete.
  Prihvatite to i uživajte na svom putu jer vi ste ga odabrali.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Rudolf Getel)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook