mw knjiga

  Published on August 23rd, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Raskrižje

  Zamislite da se svako jutro nađete na nekom raskrižju i da morate odlučiti kuda dalje. A da zapravo ne znate što se točno nalazi na kraju svake ulice.

  Vjerojatno nakon nekog vremena, kada biste shvatili da nemate neke određene pokazatelje kuda dalje, iskoristili svoju intuiciju. Okrenuli biste se u svakom smjeru na trenutak i krenuli tamo gdje bi vas najviše privuklo. I to vjerojatno s puno povjerenja, jer što bi vas inače moglo motivirati za baš taj put?

  Tako je i s vašim cijelim životom. Sve što radite i kamo se krećete zahtijeva donošenje nekih odluka. I nema veze s čime su te odluke povezane, sve one jednako su bitne za daljnje napredovanje. Jer već i neka mala sitnica oko koje odlučite može imati učinak na puno velikih stvari u vašem životu.
  I zapravo nema nikada nekih velikih pokazatelja na osnovu kojih biste vi donijeli odluku. Nikada nema sigurnih znakova, jer taman kada postanete sigurni da ste dobro odlučili iza ugla vas može zaskočiti neka nova informacija zbog koje možete početi sumnjati.
  Na taj način danima ili godinama možete čekati donošenje prave odluke. A ona nikada zapravo neće niti doći. A znate li zašto? Zato što ne postoji prava odluka.

  Jer svaka odluka koju donesete vaša je i zbog toga značajna. U vaš život ne može ući nešto pogrešno jer to je vaš život sa svim onim što ste vi u njemu izabrali.
  I baš zbog toga ne biste se smjeli pitati da li ste dobro odlučili, trebali biste imati povjerenje u tvorca svega u vašem životu – u sebe.

  A najbolji način za donošenje odluka je onaj kada pitate same sebe što odlučiti. Odgovori će stići možda i u istom trenutku, shvatit ćete da vas nešto ipak počinje više privlačiti ili da u nečem vidite možda veći smisao. Nije bitno što je to, koji je to put koji vam više sjaji, ima jaču energiju i pretvara se u magnet za vas. To nije u tom trenutku bitno. Bitno je da si vjerujete. Da ostvarite odnos pun povjerenja prema sebi. Da ne dopustite da vas vanjske okolnosti zasmetaju i uliju strah.
  Ono što ste prvo odlučili najbolje je za vas, sve ostalo proizvod je vašeg uma koji onda počne računati i preračunavati što bi to za vas bilo bolje.

  Tamo gdje se duša uključuje, razumu nema mjesta.
  Jedno s drugim nije, niti može biti povezano. Jer razumu je dano da zaboravi na dušu kako mu svjesnost postojanja nečeg većeg ne bi ometala u traženju i primanju iskustava na ovom svijetu.
  Razum je taj koji vam može dati najčudesnije odgovore ali i zablokirati vas kada su vam odgovori najpotrebniji.
  Vaše je umijeće naučiti spojiti razum i dušu. Materijalno i nematerijalno spojiti u cjelinu kako biste dobili sliku i uvid u cjelokupnost postojanja.

  Zato kada sljedeći put budete stajali na nekom svom raskrižju i čekali trenutak da se pokrenete, oslobodite um svih misli i pustite duši da vas vodi. A tek kada budete krenuli tim putem pustite razumu da upija i zbraja sve ono što vas okružuje kako bi jednog dana uspio shvatiti i povezati sve u cjelinu.
  Tada ćete moći stajati na bilo kojem raskrižju bez imalo sumnje u izbor puta, jer znat ćete da pogrešnih odgovora nema i vjerovat ćete u veličanstvenost svih vaših izbora.
  Svih onih koji vam omogućuju da budete ono što jeste.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Brad.K)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook