tekstovi

  Published on April 10th, 2020 | by maja šamarinac

  0

  Rast, prihvaćanje, svijest

  Stojim u tišini
  osluškujem sebe..
  Svoje boli, svoje patnje,
  svoj smijeh, radost..
  Sve zajedno me čini..
  Sve zajedno raste kroz mene..
  Svi zajedno
  rastemo kroz svijet..

  Svaki dan možda donosi novi izazov za vas ali isto tako svaki dan donosi vašu promjenu. Ponekad vam vanjske stvari mogu toliko zaokupiti pažnju da ostanete nedovoljno spojeni s onim što se dešava unutar vas. Tada morate ponovno čekati neke vanjske događaje koji bi vas potakli na unutarnji zaron.
  Možda je vrijeme da naučite živjeti sklad vanjskog i unutarnjeg života. Kroz prepoznavanje vanjskih koraka unutar sebe, bez optuživanja, drame i očaja.. kroz prihvaćanje i otvorene unutarnje oči koje promatraju što se događa.
  Tada ćete kroz vrijeme koje dolazi imati mir bez obzira na vanjske okolnosti.. jer znat ćete da vaš mir dolazi iz vas, a ne iz posloženih ili ne posloženih vanjskih situacija.
  Za to je potrebna praksa, trud, vrijeme.. Ne dozvolite si da vam trenutak koji izgleda kao privremena lakoća zaslijepi unutarnjeg promatrača.. jer život se dešava u valovima.. ako idete jako gore, idete i jako dolje.. Hvatanje života kroz smirenost srednjeg puta ide kroz prihvaćanje vanjskog života, prepoznavanje vlastitih unutarnjih koraka i prihvaćanje emocija..
  Budite svaki dan svjesni sebe, svijeta oko sebe.. budite otvorenog pogleda, jasnog uma i smirenih emocija.. budite vlastita unutarnja vježba kroz svaki dan.. koja se ne zanosi određenim danom i trenutkom.. koja gleda sve kao cjelinu vlastitog života.. prihvaćanja.. rasta i razvoja..

   

   

   

  (Photo by Jessica Christian on Unsplash)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook