mw knjiga

  Published on August 24th, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Siromaštvo

  Veselje je imati lijepe i kvalitetne stvari u vašem svijetu. Sve te stvari na vaše lice izmame osmijeh zadovoljstva. I onda on traje neko vrijeme, ali se vrlo brzo i ugasi, poput svijeće koja svojim sjajem obasjava prostor sve dok je njen fitilj nov. Nakon što izgori, svjetlost nestaje.

  Tako je i s vama. Vaš smiješak obasjava te vaše materijalne stvari dok se one mogu pokazati prijatelju, susjedima, sve dok svi vaši poznati i nepoznati ne pogledaju što vi to novo imate. Nakon toga svjetlost se gasi i pali na nekom sasvim novom mjestu koje vas vuče svojim sjajem i budi želju za njegovim posjedovanjem.
  Tu je vaše siromaštvo, tu se javlja ispraznost i gubitak trajne sreće.
  Jer svega nekoliko stvari koje vas okružuju su vam zaista potrebne tj. zaista u vama bude onu duboku i iskonsku sreću. Sve ostalo prolaznost je koje se samo ponekad u narednim godinama sjetite.
  Ono pravo bogatstvo je uvijek s vama, ono nikako ne može nestati i njega vam nitko ne može uzeti. Vaša duša, vaša sreća koja iz nje izlazi, mir, toplina… to je jedino i pravo bogatstvo koje posjedujete. Jedino se s tim bogatstvom rađate i jedino s njim umirete, u ovom i svim ostalim životima.
  Pravo bogaćenje tijekom života bio bi rad na tom jedinom pravom bogatstvu, rad na sebi, na svemu onom što jeste i svemu onom što želite biti.
  I to ne znači da vi ne trebate posjedovati i materijalne stvari, pa čak i puno njih ako postoje prilike u životu. To znači da ne trebate svoju dušu usmjeravati prema tom materijalnom, nego čekati da li će ono ući u vaš život. Ako uđe onda je to dio igre u ovom životu i jedan od učitelja na putu. Onda je materijalno nešto što trebate prihvatiti i vidjeti čemu vas je došlo naučiti. Ali ako ga nema… najveća greška bila bi patiti za njim. Jer taj vas učitelj u ovom životu ne želi, vi ga ne trebate i zašto bi onda na silu mijenjali put koji ste si davno još zacrtali?
  Što ste vi opušteniji, sretniji i mirniji s onim svojim jedinim bogatstvom koje imate, to se i stvari oko vas – vaš život, razvijaju u onom smjeru u kojem je to potrebno.
  Na taj način ste sigurni da sve ono što ulazi u vaš život dolazi s namjerom, a sve ono čega nema nije tu jer tako treba biti, iz razloga koji samo vi možete saznati – ako se dovoljno potrudite pronaći svoj put – put po kojem kročite vi i vaš život.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Mitchell Joyce)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook