tekstovi

  Published on November 13th, 2016 | by maja šamarinac

  0

  Kako doći do osjećaja slobode

  Svatko želi slobodu i svi je traže na različite načine. Neki kroz materijalno bogatstvo, neki kroz puno prijatelja, mnogi kroz partnerske odnose. Međutim ono što se na prvi pogled i učini kao sloboda najčešće se vremenom pretvori u težinu. Tada tražite krivca i optužujete ljude i događaje oko sebe.
  Ali vratimo se na početak. Vi tražite / želite slobodu. Iako vaš um stvara na tu riječ razne koncepte što ta sloboda znači, vi zapravo tražite osjećaj. I baš zbog toga što taj osjećaj tražite kroz druge ljude i događaje, očekujući da će njihovo prisustvo (ili odsustvo) vama donijeti osjećaj slobode popiknete se vrlo brzo na vlastito razočarenje kada vam to ne bude pruženo.
  Sloboda je nesputanost u osjećanju, mislima, unutrašnjem energetskom protoku. Da bi do te nesputanosti došli potrebno je transformirati sve one vibracije iz kojih se podižu vaši strahovi, konstrukcije, panika. Ovakvim tretmanima i obraćanjem pažnje na vlastiti život vi otpuštate te vibracije, dopuštate im da se one transformiraju.
  I ako počnete malo dublje sagledavati sebe osjetit ćete u jednom trenutku da ta sloboda već polagano plovi vašim bićem. Iako se ništa spektakularno nije desilo, niste odselili iz okoline koja vas guši, ne sjedite na pustoj plaži ispijajući koktel, niste (još uvijek) našli ljubav svog života. Ali ipak se osjećate slobodno..
  Ti mali ali slatki trenuci, ako im dopustite da se pokažu omogućit će vam da sve vaše odluke budu iz lakoće, da vaši životni potezi budu povučeni iz intuicije, da dan prođe nešto lakše od uobičajenog.
  Omogućit će vam da vaša energija bude harmonična, lagana, protočna…
  I tada se dešava manifestacija. Ne onog što vaš um iz straha i ega želi već ono što vam je najpotrebnije u tom trenutku. Recimo da u tom trenutku vaš um želi osamljenu plažu na nekom pustom otoku gdje neće biti nikog na vidiku.. samo vi, more, sunce, vjetar i osjećaj slobode. Zbog toga što to zbog razno raznih razloga za vas nije moguće vaš um prelazi u stanje nezadovoljstva. Pa imate dva problema odjednom. Prvi onaj iz kojeg ste krenuli, a to je da ste recimo prenatrpani s obavezama, umorni i iscrpljeni.. a sada imate i drugi problem, a to je da ste nezadovoljni što nemate tu plažu za koju smatrate da bi vam jedino pomogla. I tako se zavrtite u krug, dan po dan..
  Ali kada sebi dozvolite osjećati – sebe. Kada si dozvolite transformaciju i kada tu transformaciju promatrate unutar sebe.. onda počnete primjećivati da se zapravo već sada osjećate lakše i protočnije, iako su sve vaše dnevne obaveze i dalje tu, iako i dalje osjećate napor. Ali svoj um usmjeravate u smjeru da promatra te osjećaje lakoće koji na trenutak prolaze kroz vas i da ih spaja u cjelinu. Sa zadovoljstvom što su tu. I tada.. baš zbog tog usmjeravanja na pozitivno, dopuštanja sebi da osjećate svoj protok i sagledavanje umom kako se unutar vas stvara prostor ugode.. baš zbog svega toga odjednom se i oko vas stvori prostor. Neki trenutak tišine, šalica čaja ili pogled kroz prozor, neki slučajan osmjeh ili pjev ptice. I tada, najednom.. vi se nađete na željenoj plaži. Iako ona nije uokolo vas, vi osjećate opuštenost, prepuštenost i ganuće od vlastitog protoka koji vas u tom trenutku spaja sa samim Izvorom. Trenutak koji možda nije dug, ali je toliko stvaran, toliko prisutan da je vaše obnavljanje trenutno..

  Onda kada naučite svoju pažnju preusmjeravati na vlastiti protok privlačit ćete sve više i više takvih trenutaka. Tada ćete shvatiti da ste vi manifestatori života oko sebe.. i učeći prvo na tim trenucima izmanifestirati sve ono što vam je potrebno. Ne kako bi vaš um bio sretan i zadovoljan već kako bi bili u skladu s vlastitim životom, kako bi plesali vlastiti životni ples na način koji ostavlja bez daha. S lakoćom koraka i licem punim osmjeha.

   

   

   

   

   

   

  (Foto: Lauren McKinnon)

   

   


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook