mw knjiga

  Published on April 11th, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Smirenje

  Većina vas trči po svom životu. Ponašate se kao na željezničkom kolodvoru gdje iz nekih nepoznatih razloga vlakovi stalno kasne i vi trčite okolo izbezumljeni kako bi stigli „na vrijeme“ obaviti sve svoje dužnosti što si po putu namećete. A onda kada uhvatite željeni vlak i udobno se smjestite u stolicu te pogledate kroz prozor u sunčan dan shvatite da još uvijek imate dovoljno vremena i da bi se mogli sada i odmoriti. Ali taj odmor traje kratko jer kroz prozor vi vrlo brzo ugledate nešto novo, nešto što vam pobudi neku novu želju i vi brzo počinjete smišljati koji bi sada vlak trebali uhvatiti kako bi „na vrijeme“ došli tamo gdje vas čeka baš to nešto bez čega vi jednostavno ne možete dalje u svom životu. Ili ako ste svjesni da možete i bez toga onda si kažete da ipak imate neodoljivu želju za tim i da nema smisla živjeti ovaj život, a da si ne priuštite barem nešto. Zaboravljate osnovne stvari jureći tako svojim životom. Jedna od najznačajnijih stvari koje zaboravljate pri tom je vaš život i vi.

  Sreća koju želite i smirenje koje očekujete ne dolazi od stvari uokolo vas. Dolazi iz vas, iz vaših dubina, toliko skrivenih i predivnih da biste stajali dugo, dugo pred takvom slikom kada bi bila izvješena u nekom muzeju. Nikada ljudska ruka neće moći stvoriti nešto tako predivno poput vas. Pa ipak se tako kratko gledate, tek toliko da popravite frizuru i pogledate novu odjeću. Ne gledajući ljepotu koja se krije ispod svega, tražeći je u okolnim stvarima vi prolazite jedni pored drugih, pored istinske ljepote. Zar stvarno mislite da jedan auto ili jedna kuća, majica ili cipele, televizor ili mobitel… zar stvarno mislite da to može biti ljepše od nečega što unutar sebe nosi sve ono za čim vi tragate, mudrost, sjećanje, znanje i ljubav.
  Vi gledate jedni u druge i vidite lica, ali ne i ono što se krije iza tih lica. Kada pogledate sebe vi ne vidite sebe, vi vidite ono što želite vidjeti, a to su najčešće sve vaše mane, svi vaši nedostaci koji vas u tom trenutku muče. Čak i kada gledate oči, prozore u ono što je iza vi gledate boju ili bore oko njih prisjećajući se sa žaljenjem prolaska vaših godina i strepeći sa strahom od nadolazećih godina.

  Pokušajte sada zastati i razmisliti o ovome što ste pročitali. Željeli bi smo da u potpunosti shvatite što smo vam rekli, ne samo da mentalno shvatite nego i da osjetite punim svojim bičem. Da osjetite taj zatvor u koji ste se svojevoljno stavili, da osjetite sve granice koje ste povukli samo zato što vam je lakše putovati kako većina svijeta u kojem živite putuje. Iako se nikada niste zapitali da li je to pravi smjer.
  Kada ste sigurni da ste shvatili ono što ste pročitali i kada ste u tijelu osjetili nemir, možda bol i osjećaj težine nastavite čitati dalje, spremni ste za novi početak.

  Svako živo biče ima pravo na život. Iako ste vi trenutno u svijetu u kojem postoje pravila vi imate pravo na svoj život. Jer život se nalazi unutar vas i od tuda kreće njegova kreacija koja se manifestirajući u materijalnom pojavljuje u svim onim oblicima stvari, ljudi, pojava koje vas okružuju. I zato ste vi kreator svoga života, svojih mišljenja i svoga djelovanja. Iako mnogi od vas to znaju isto tako mnogi od vas to niti ne shvaćaju. Misleći kako je to teško i nesavladivo vi idete dalje putem koji ne razumijete i na kojem se ne osjećate dobro.
  Život je jednostavan, a vi ga komplicirate. Čak i kada čujete da postoji rješenje vi ga odbacujete ako pomislite da je to nešto što je jednostavno, a ipak od vas zahtjeva trud i volju. A rješenja su baš takva – jednostavna, poput samog života, drugo niti ne mogu biti.
  Samo ste vi ti koji možete odlučiti da želite promjenu i samo ste vi ti koji tu promjenu možete unijeti u svoj život.

  Jedna od vježbi koje bi vam mogle pomoći u svakodnevnom životu je
  „Udisanje svjetla i izdisanje mraka“
  Zamislite da pri svakom udisaju udišete svjetlo, ali ne samo kroz nos i usta nego kroz sve pore na vašem tijelu, svaki dio vašeg tijela pri svakom vašem udisaju „usisava“ svjetlo, a pri svakom izdisaju vi otpuštate mrak iz cijelog vašeg biča, kroz sve dijelove tijela puštate svemu onom sto je nakupljeno i tamno da izađe iz vas.
  Nije bitno gdje se pri tom nalazite jer vi ne udišete vanjsko svjetlo iz vašeg materijalnog svijeta već svjetlo iz izvora, iz mjesta iz kojeg i vi dolazite, iz dimenzije koja ne poznaje tamu. Sama vaša namjera da u sebe udišete energiju izvora i otpuštate tamu spojit će vas sa vašim bitkom, sa onim što vi jeste i dopustiti vam obnovu. Pritom mentalno možete govoriti „otpuštam strah“ pri izdisaju, „unosim sreću“ pri udisaju ili „otpuštam bol“ pri izdisaju, „unosim snagu“ pri udisaju…
  Već nakon par minuta osjećat ćete se bolje, lakše i optimističnije.

  Svi vaši putovi vode samo u jednom smjeru i iz ovog života možete izaći samo na jedan način. Što prije shvatite da je ova igra koju zovete „svoj život“ pripremljena za vas ugledat ćete i sve znakove koje ste pripremili na svom putu, a koji vam mogu olakšavati prolaze, savjetovati najbolje pravce i donositi poruke. Sve to možete vidjeti samo kroz svjetlo, jer u mraku sve postaje slično i mogućnost gubljenja po putu je veća. Zato pokušajte unijete u sebe što više svjetla i otpustiti što više mraka kako bi vam sve postalo jasnije i kako bi vidjeli ljepotu koja vas okružuje. Ne dopustite si provesti cijeli život u mračnoj sobi kako bi na kraju vidjeli da je cijelo vrijeme kraj vas bila svjetiljka koju je samo trebalo upaliti, a zatim vidjeti da svi oni zastrašujući oblici koji su vam prijetili oko vas cijelog života nisu bili tako strašni, veliki i nesavladivi, da su bili tek nešto što ste sami kreirali svojim strahom.
  Zato ustanite se i upalite tu svjetiljku, pogledajte oko sebe i krenite putem za kojeg ćete najviše osjećati da vam pripada, na kojem ćete najviše ugledati svjetla. Vaša volja je vaš pokretač, vaša snaga je vaš motor, sve to dobili ste dolaskom u ovo tijelo, sada još upalite svjetiljku i krenite, ne dozvolite da sami sebi stojite na putu.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Moyan_Brenn)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook