mw knjiga

  Published on November 8th, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Smrtnost

  Smrtnost vas čini ranjivima. U vama budi strah od kraja i nepoznatog. Svaki trenutak koji je bliži kraju podsjeća vas na sve ono što niste, a što bi željeli još napraviti.

  A to je dobra strana toga straha. Jer u tim trenucima vaša želja za životom jača bez obzira što ste malo prije toga možda pomislili «dosta mi je ovakvog života». To je kao kada djetetu uzmete igračku koja je pored njega i s kojom se do tada nije igrao. Ono bi baš tada svoju igračku.
  Nešto vam se mora oduzeti da bi vam postalo važno, da biste vidjeli svu vrijednost toga. U ovom slučaju svoga života.
  On je prolazan – vaš život, i za njega se ne treba pretjerano vezati… ali isto tako on vam je ma kakav trenutno bio izuzetno vrijedan. Vi ste ga izabrali, vi ste izabrali u njemu nešto naučiti. A svaka škola je vrijedna, ma koliko bila teška, vrijedna je zbog svog znanja koje vam ostavlja.
  Vaš život sastoji od dana, sati, mjeseci… bez obzira što vrijeme kao takvo zapravo ne postoji, vaš život sastoji se baš od toga. Po tim mjesecima, danima i godinama vi ga računate, raščlanjujete – po tome se ravnate u svemu što radite.
  I zato biste trebali shvatiti samo jedno – važni su vam: svaka ta godina, svaki dan i mjesec – važni su vam zbog svega što vam donose, zbog prilike za učenje. I bila bi prava šteta to propustiti.
  Bilo bi šteta čekati trenutak smrtnosti da ih se sjetite, jer možda će baš taj trenutak biti posljednji u ovom životu.
  Udahnite zrak koji vam je pružen, protegnite svoje tijelo koje vam je dano, razbistrite svoj um i poslušajte dušu što vam govori. Pustite ju da vas vodi onim putem koji ste izabrali – to je vaš put i ne možete pogriješiti.
  Sve dok osjećate samo mir i unutarnju radost znat ćete da je to taj put – vaš put, ma kakav on bio.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: @Doug88888)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook