Što uopće znači “rad na sebi”? - jednostavnost

  tekstovi

  Published on November 13th, 2015 | by maja šamarinac

  0

  Što uopće znači “rad na sebi”?

  Kako Planeta doživljava svoje promjene koje onda utječu na njezine stanovnike u obliku potresa, poplava i ostalih “elementarnih” nepogoda, tako i svatko od nas unutar sebe ima slabije i snažnije potrese koji za svrhu imaju rušenje starih obrazaca i stvaranje puta za novu svjesnost.
  Netko te potrese doživi potpuno “svjesno”, shvaćajući koje su to “teme” koje se podižu iz dubina i koje zovu da se u njih pogleda dok mnogi nesvjesno susreću svoje strahove, pretvarajući ih onda u životne izazove, drame, dopuštajući da vladaju njima. Jedno od sve više prisutnog stanja je i depresija, bezvoljnost, odvajanje od okoline i nemogućnost da se u ičemu vidi svrha i ljepota. To stanje može samo pokazati odvajanje od vlastite srži te može poslužiti kao poziv na još snažniji i učestaliji rad na sebi.
   
  Mnogi se pitaju što uopće znači “rad na sebi”. Kako to mi uopće možemo “raditi na sebi”? Da li to znači čitanje gomile knjiga, odlaženje na puno seminara i edukacija, traženja odgovora od nekog drugog?
  Rad na sebi znači “vlastita prisutnost u vlastitom životu 24 sata dnevno”. Jer i dok spavate, ako je vaša duboka unutrašnja želja dodir s vlastitim dubinama vaši snovi u sebi nosit će poruke i putokaze.
  Čitanje knjige, razgovor ili tretman s nekim, seminar, radionica.. samo su asistencije u vašem kretanju. One ne mogu “riješiti” vaše izazove, oni vam mogu asistirati. Kao što i radionica yoge može pokazati kako se yoga radi, ali sve dok vi stvarno i ne krenete redovito raditi yogu ona neće biti učinkovita za vaše tijelo, vi ćete samo imati saznanje da bi to moglo biti dobro za vas.
   
  Kada Svjetlosna bića zatražite tretman vi s tim dajete dozvolu za tretman ali i vašem biću dajete fokus i spremnost za susretanje sa sobom. Svojoj svijesti i podsvijesti govorite da ste spremni izaći iz moda prosuđivanja i osuđivanja svijeta, sebe i drugih i osjetiti duboko u sebi vibracije koje ponekad samo trebate osjetiti kako bi se one počele otpuštati. Vrlo često susret s dubokom unutrašnjosti bit će jasan kroz osjećaj, bit će jasan kao onaj “Aha!” moment koji rasvjetljava zbog čega se osjećate kako se osjećate i što je to što trebate otpustiti. Ali isto tako taj moment ostat će u vama kao nešto što je teško objašnjivo nekom drugom, teško shvatljivo ovim zemaljskim umom koji u svemu traži logiku. Međutim to nije niti bitno. Bitno je da ste vi došli do te spoznaje, do tog trenutka, do transformiranja i otpuštanja starog kako bi došlo novo.
  Stoga to nitko ne može odraditi umjesto vas, može vam samo asistirati, pomoći vam da uđete dublje u sebe, sve ostalo je na vama. Jer čak i energetski tretman donosi oslobađanje onih vibracija s kojima ste se spremni suočiti. Prelaženje iz starog u novog dešava se kada nam je stvarno, ali stvarno dosta starog iskustva, kada smo spremni pomaknuti se pod bilo koju cijenu. Tada se pomak dešava, tada s nas padaju stari tereti i otvaraju nam se nova vrata.
  Stoga “rad na sebi” i vlastita prisutnost u vlastitom životu nisu samo stvar popodnevnog sata yoge i večernjeg sata meditacije i tretmana, već prisutnost i budnost unutar sebe u svakom trenutku, kako bi onda i ta yoga i meditacija i tretman pokazali dublje uvide i omogućili dublje otpuštanje.
   
  Tekst/foto: jednostavnost.com


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook