mw knjiga

  Published on November 13th, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Tišina

  Vaša čula opažaju svijet oko sebe. I sva buka prolazi kroz njih. Pri tom buka može biti zaglušujuća poput bagera koji kopa zemlju, može biti dosadna poput muhe koja neprestano zuji oko vas, a može biti i privlačna poput vaše najdraže melodije. Ali bez obzira na sve, to je još uvijek samo buka za vaša čula. Kada tome pridodate sve ono što vaše oči vide, sve ono što vaš nos miriše i usta osjete, dobijete jednu veliku gomilu svega natrpanu u mali prostor – vaše tijelo. Na to sve dolazi još i vaš um koji je poput nekog radija i koji ne može prestati proizvoditi nekoliko emisija istovremeno. On skuplja informacije i zatim ih slaže, šalje van pa ponovo skuplja. A sve se to odigrava u vama.

  Zato je tišina za vas spasonosni lijek od sve te buke. Čistač koji sve viškove akumulira i odnosi sa sobom. Otvara vam horizonte, širi poglede.
  Ali ono što je najvažnije, donosi vam mir. Jer bez tog unutarnjeg mira vaše tijelo može doživjeti pregrijavanje.
  Opustite se svaki dan barem na trenutak i uživajte u tišini, potpunoj tišini. Dopustite neka se sve vaše stanice tijela, duše i uma utope u tom prostranstvu što tišina donosi. Neka vam u tom trenutku ona bude najveći učitelj, hodajte s njom i vidite što vam donosi, što vam pokazuje, kuda vas usmjerava. Vaša duša prirodno slijedi tišinu, vaše tijelo to mora naučiti.
  Mudrost, odmor i relaksaciju koju vam tišina podari iskoristite onda kako biste shvatili buku oko vas. Ali tada ćete ju gledati novim pogledom, onim odmornim i svježim. Moći ćete razlučiti koja je buka poželjna za vas, a koje bi se možda mogli kloniti.
  I to je sve što trebate. Razmjenjivati trenutke tišine i buke, a dopustiti tišini da vas uči buci jer će onda svaki slijedeći korak biti lakši.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: peng bo)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook