mw knjiga

  Published on August 24th, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Tok misli

  Poput vlaka vaše misli tutnje kroz vas. Kako brzo dolaze, tako brzo i nestaju, a samo neke se ponekad zadržavaju. Ima trenutaka kada je to dobro, kada se «pregrijete» od ovog užurbanog života kojim živite i kada vam ta grmljavina od misli bistri glavu i čisti vaš um. Ali u većini slučaja taj beskonačan tok dolazećih i odlazećih misli potpuno je nepotreban i koči vas na svim nivoima. Jer vam odvlači pažnju od sadašnjosti, od jedinog trenutka koji vam je istinski važan.

  To je kao da želite gledati sliku u galeriji prepunoj ljudi. Taman kada pomislite da ste ulovili njenu cijelu ljepotu, nova grupica ljudi prođe ispred vas. Na taj način gubite istinsku vrijednost vašeg trenutka, vašeg sadašnjeg života. I postajete samo neka usputna stanica za vaše misli koje vam ničeg dobrog niti lošeg ne donose, ali niti ne odnose, samo vam smetaju.

  Zato je potrebno da se usredotočite na sadašnji trenutak i usmjerite pažnju na sebe. Na taj ćete način primjećivati oko sebe samo one stvari koje će vam biti istinski važne.

  Osjetite mir kako prožima vaše cijelo tijelo nakon što to učinite. Kako se vaša glava prazni i kako umjesto roja misli nastupa tišina. Ali tišina ispunjena znanjem.

  Nakon što uspijete umiriti buku u sebi i svoje tijelo umiriti u sadašnjem trenutku ispunite se tim znanjem i krenite u dan. Na taj način izbjeći ćete bespotrebno trošenje energije na stvari koje za vas u tom trenutku nisu bitne.

  Ako koji put tišine i nestane te u vama ponovo počne bespotrebna buka, sklonite se na par sekundi u sebe i umirite u tišini. Okupajte svoju nutrinu u znanju i svjesnosti u sreću, ljubav i blagostanje koje se širi iz vas i krenite dalje.

  Na taj način bit će vam otvorena sva vrata koja taj dan trebate otvoriti dok ostala jednostavno nećete niti primjećivati.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Jusni Nasirun)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook