mw knjiga

  Published on April 11th, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Unutarnja tišina

  „Gdje bi mi bio kraj kada bi dobio sve te novce/ljubav/poštovanje/zdravlje…“ samo je jedna od rečenica koju skoro svakodnevno ili izgovorite ili pomislite, svjesno ili nesvjesno.

  Mi bi vam rekli „gdje bi vam bio kraj kada bi mogli čuti tišinu“. Bio bi točno ondje gdje ste sada. I onda vas pitamo „A zašto ne čujete tišinu?“. Odgovor bi bio „Zbog buke unutar vas, zbog buke oko vas, zbog svega što vas okružuje“. I tada bi ste mogli pomisliti kako je onda zapravo nemoguće čuti tu tišinu jer vi sada živite ovdje i ne možete se izolirati od onoga što vas okružuje, a ponajmanje od sebe, onoga koji zapravo radi najviše buke, one buke koja raspršuje unutrašnju tišinu.
  Poanta je da se ne trebate nikuda izolirati, da ne trebate čak niti prestati svjesno pričati, vanjskim ili unutrašnjim dijalogom. Samo trebate početi slušati. A kada to počnete, govor i buka prestat će sami, jer ništa ne može opstati kraj takve ljepote kao što je tišina. Ona tišina od koje ste sazdani, ona od koje dolazite i kojoj se vraćate, ona tišina iz koje nikada niti ne izlazite, samo ju ne primjećujete. Moći ćete biti sigurni da ste ju uspjeli ponovo primijetiti onog trenutka kada vas nakon što ju osjetite obuzme val sreće i radosti. Onog unutrašnjeg blaženstva koje tjera suze na oči. Tada možete biti sigurni da ste ju ponovo otkrili i da je dosta teško potpuno ju zapustiti, možda na trenutke ostaviti ili zaboraviti ali nikako potpuno zapustiti. Jer ostat će vam u nekom sjećanju na nešto što podsjeća na dom, na vaše biće koje tražite i na sve ono što vas ispunjava i čini onim što jeste.
  Vaše molitve koje upućujete svima pa i sebi nikada ne prođu do kraja i ne pruže vam ono zadovoljstvo koje očekujete. Jer vi molite i zatim osluškujete – kroz stvari, događaje i ljude vi očekujete ispunjenje svoje molitve. A kada bi došli u tišinu i tamo ostali neko vrijeme postigli bi blagostanje koje bi bilo neusporedivo jače od svega što ste mogli osjetiti. Nakratko vi biste ponovo postali vi, sa shvaćanjem da zapravo sve već imate i da ništa oko vas u ovom materijalnom svijetu ne može ispuniti ono što vi tražite – osjećaj sebe i onog što vi jeste. To je ono za čim žudite. I zato ne trebate nikoga i ništa moliti, dovoljno je doći do tišine i na trenutak tamo boraviti. A zatim krenuti, stvari će se dalje same rješavati. Jednostavno, a učinkovito.

  Jedino sada još morate doći do te tišine, otkriti vrata koja vode prema njoj i prepustiti joj se. Najlakše ćete to učiniti kroz vlastito srce. Onaj dio vašeg energetskog tijela s prednje strane koje vas može dovesti do vlastitog središta, do tišine.
  Umirite se i zaklopite oči, pratite vlastito disanje i opustite se. Neko vrijeme ostanite tako i pustite da sve ide svojim tokom, disanje, misli koje vam se javljaju. Nakon par minuta postavite najprije desnu ruku na središnji prostor vaših prsiju, a zatim lijevu preko nje. Nakon toga ostanite u tom položaju nekoliko trenutaka i dalje puštajući da sve ide svojim tokom. A zatim svu svoju pažnju usmjerite na to mjesto, koncentrirajte se na središnji prostor na vašim prstima i razmišljajte o njemu, fokusirajte se, poklonite mu svu pažnju. Ukoliko možete vizualizirajte ga, gledajte sebe kroz njega. I dišite. Kada vam dođe bilo kakva misao odbacite je na taj način da pojačate koncentraciju na taj prostor. To ste vi, to je središte vašeg bića i jedino što vi želite u ovom trenutku je ući u svoju tišinu.
  U početku će vam se vježba činiti možda i teška, ali ako budete uporni i napravite ju barem dva puta na dan po nekoliko minuta, vidjet ćete nakon par dana veliku razliku. Vidjet ćete da vas već i mala koncentracija na svoje središte može približiti vlastitoj tišini. A kada ju dosegnete, kada „čujete“ tišinu, kada postane ona više vam nitko ništa ne mora objašnjavati.
  Nakon toga to vam može biti mjesto na kojem „punite vaše baterije“ i odmarate se od ovog užurbanog života koji živite. Kada jednom dosegnete tišinu bit će vam dovoljan samo trenutak pažnje na središte vašeg bića da vas preplavi tišina i da shvatite da sve brige oko vas su tu da ih vi prihvatite i riješite, a ne da se oko njih brinete.

  Ovaj život koji vodite je nešto što ste izabrali sami, ma koliko vam to sada može teško i neprihvatljivo zvučati ali vi ste kreator svoje sudbine. Sada imate dva izbora, plakati nad sobom i svojim životom čekajući da netko dođe i riješi sve vaše probleme ili uzeti stvari u svoje ruke. Mi se iskreno nadamo da će biti sve više vas koji će se odlučiti uzeti stvar u svoje ruke i shvatiti da su oni ti koji upravljaju svojim životom. Nitko ne kaže da morate biti savršeni vozač, bitno je da budete vozač koji je svjestan sebe, svog puta i svojeg života. I koji je svjestan tišine, onoga što vam pokazuje da ovo vozilo koje sada vozite niste vi, da je to samo vaša projekcija u ovom trenutku na ovom mjestu. Kada budete tišina sve stvari čuti ćete bolje, jasnije, bit ćete ono što jeste, netko s puno snage i volje za sve oko sebe. Netko tko želi biti ono što jest, u najboljem izdanju.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo:@Doug88888 )


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook