mw knjiga

  Published on April 11th, 2013 | by maja šamarinac

  0

  Unutrašnja svjetlost

  Vi živite i u svom životu stvarate, napredujete. Ako iz straha stanete nikada nećete saznati što se moglo dogoditi, bilo dobro ili loše. Svako iskustvo vam pomaže za neki daljnji put, bez obzira kakav put bio, prolazio kroz tamu ili svjetlo.

  Onu unutrašnju iskru, vaše unutrašnje svjetlo nikada ne možete izgubiti, a vaši događaji samo su kamenčići na putu, donositelji poruka. Nemojte se vezati za rezultat nego samo za trenutak.
  Svaki pokušaj bijega od sebe donosi nevolju u bilo kojem smislu. Zato nemojte niti pokušavati bježati, od sebe i svega onog što je stavljeno pred vas, nego uživajte u novim iskustvima, postanite iskustvo samo.

  Kroz ljude i situacije učite tko ste. Kada bi vam netko izrekao istinu odjednom teško bi je prihvatili, shvatili, ovako postepeno oslobađate sve slojeve koji vam ne trebaju, a prihvaćate svoju unutrašnjost, ono što ste.
  Na tom putu ima i padova ali kao takve ih ne bi trebali gledati, oni su samo škola. Što se više vežete za njih više postaju dio vas, stavljate ih na neki način u svoj zapis i tako omogućujete da nešto slično dođe neki drugi put. Ako ih pogledate i sagledate, a ne ponesete sa sobom omogućit ćete si neko novo znanje i slobodu postojanja, bez suvišnih tereta.

  Sagledajte svoje biće svaki dan malo po malo, dopustite mu da živi sa svim svojim stranama, sa svim događajima koji se nalaze oko njega. Ne osuđujte to biće kao ni događaje, dopustite svemu da prođe kroz vas. U osnovi vi ste oblik postojanja koji je dovoljan sam sebi i koji u sebi nosi unutarnju svjetlost svog postojanja. Sve ono što je izvanjsko samo je materijalni prikaz vašeg života, a sve misli koje vam dolaze, svi strahovi i sve sumnje samo su neka vrsta prolaznih uputa po kojima se dalje možete kretati, kako bi dobili nova iskustva.

  Zato koračajte dalje, znajući da ste u svakom trenutku dali maksimalno sve od sebe, to je jedino što bi trebali poštivati u odnosu sa samim sobom, uvijek dati maksimalno sve od sebe. Tada niti rezultat koji će dolaziti neće biti nešto što vi nećete shvatiti i što nećete moči s ljubavlju i zahvalnošću prihvatiti. Tada vam neće biti važno kakvi su ti rezultati nego ćete osjećati mir i sreću zbog sebe i svog života. To je trenutak kada ćete znati da ste uspjeli. Jer uspjeh nije ništa drugo nego unutrašnji mir, mir sa sobom i svim onim što vas okružuje. Manje je važno u što je taj uspjeh zamotan, tj. ukrasni papiri samo su ovozemaljske vrijednosti koje se ne odnose na postavke vašeg biča i svega onog iskonskog u vama i oko vas.
  Zato živite i pustite svom životu da živi, dopustite si slobodu sreće i tuge, svega onog što ste u stanju proizvesti i uživajte u tome. Potpuno se prepuštajući, ni manje, ni više.

  ………………………

  Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.

  (photo: Moyan_Brenn)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook