tekstovi

  Published on November 22nd, 2012 | by maja šamarinac

  0

  Želja za buđenjem

  Svaka radionica, knjiga ili tretman donosi neku dobrobit, ali kolika će ona biti ovisi isključivo o vama. Primijetila sam da vrlo često ljudi traže neku vanjsku situaciju ili osobu koja će riješiti njihove probleme, nakon što se to ne desi ostanu razočarani i krenu dalje u potragu. Tako prođu godine, a da se nisu puno pomaknuli ili da ponavljaju probleme u krug.

  Radeći s ljudima zadnjih godina srela sam i one koji su se jako pomicali na svom putu i one koji su ponavljali životne obrasce. Nekada je to bilo zbog velikih strahova koji su im onemogućavali da pogledaju istinski i duboko u sebe, ti strahovi potpuno bi ih blokirali i svaki pokušaj susretanja s njima jednostavno bi ih ostavljao paralizirane. Ali vrlo često to je bilo i stoga što su nastojali zagladiti površinu, dovesti se u stanje sreće, a da prije toga nisu oslobodili strahove, tuge i blokade nakupljene unutar njih.

  Dok ih promatramo sa strane, te blokade i strahovi izgledaju nam strašni i ponekad nepremostivi… vrlo često od njih radimo puno veći problem nego što to oni stvarno jesu. Kako prolaze godine tako se oni nakupljaju u nama radeći plodno tlo za nove blokade i strahove. Postajemo kao lijepak za takve energije. Kao vanjsku manifestaciju dobijemo život “kakav ne želimo”, iz toga ide manjak samopouzdanja, nedostatak osjećaja sreće i svi oni unutrašnji teški monolozi koji nam još više urušavaju energiju.
  Kada duša odabire novi život ona to čini isključivo kako bi u njemu rasla i razvijala se. Sa sobom donese energije koje želi savladati i namjera joj je upravo to, da ih savlada. Tada kao osobnosti zaboravimo tko smo, ostanemo bez sjećanja na svoju pravu prirodu i ako dopustimo da nas život usiše svojom svakodnevicom postoji mogućnost da umjesto savladavanja te donešene energije mi počnemo živjeti tu energiju, jednostavno da ponavljamo životno gradivo.

  Prvi korak prema pomicanju je želja… ne kao želja za nekom novom stvari koja će vas usrećiti, već želja kao žudnja za razrješavanjem svega onog što vas trenutno pritišće u životu, želja za pomicanjem, želja za buđenjem, prisjećanjem svoje prave prirode, van ovog fizičkog tijela i ove osobnosti koju trenutno živite.
  Nakon što dopustite svojoj želji da vas preplavi te ju počnete disati i živjeti vaša energija mijenja vibraciju i u život vam počinje privlačiti ljude, stvari, događaje koji vam mogu služiti kao tehničko pomagalo u radu na sebi.
  Kada spojite tu svoju želju i ta tehnička pomagala te vam to postane svakodnevica na dobrom ste putu da sve svoje strahove i blokade izvučete na svijetlo dana, s ljubavlju prihvatite i zatim sa shvaćanjem otpustite… to je proces koji ne mora dugo trajati, ne mora biti niti prebolan ali koji donosi mjesta za nove energije, nova iskustva, za sve ono po što ste došli.

  Harmoniziranje vlastite duše s trenutnom osobnošću (vježba)
  Predlažem vam laganu vježbu/vizualizaciju koja vam može pomoći u tome, ukoliko ćete ju marljivo i sa svjesnošću te spomenutom željom raditi svaki dan barem deset dana sigurna sam da ćete osjetiti unutarnje pomake:

  Kao što znamo vizualizacija nije igra uma, ona je moćno oruđe koje pomiče našu energiju, što je naša namjera i usredotočenost veća to je ona efikasnija. Možda ćete prvih par puta jako zaposliti um kako bi ju “točno” odradili, nakon toga pustite da se ona dešava, a ako vam se vremenom ona počne modificirati u nešto novo, neku novu vizualizaciju, poslušajte svoj unutarnji glas i radite na taj način, u čistoj namjeri ne može biti ništa krivo niti loše. Kako radimo na sebi jačamo i vlastitu intuiciju koja nam onda šalje poruke naše duše, poslušajte te poruke i na taj način još brže putujte vlastitom stazom života.

  Udobno se smjestite u ležeći ili sjedeći položaj, dlanove okrenite prema gore. Osigurajte si mir i privatnost, ovo je vaše vrijeme, dopustite si opustiti se.
  Dišite par trenutaka kroz svoje cijelo fizičko tijelo te osjetite protoke unutar njega, osjetite kako život kola vašim fizičkim tijelom. Zatim dišite kroz svoje energetsko tijelo (samo si stavite takvu namjeru) te osjetite kako je ono puno veće od vašeg fizičkog tijela, kako je prozračnije, lakše… Nakon toga dišite osjećajući obadva tijela (nećemo sada u detalje koliko čega ima, za potrebe vježbe ograničit ćemo se na izraz fizičko tijelo i energetsko tijelo), osjetite kako ste to sve vi, kako ste cjelina koja istovremeno postoji i na ovom fizičkom planu i na onom energetskom.
  Ispred sebe pozovite i vizualizirajte svoju dušu, nije bitan način na koji ćete ju vidjeti, samo zamislite kako stojite ispred svoje duše. Osjetite njezinu veličinu i snagu.. osjetite kako ste to vi na tom višem nivou. Zatim zamislite kako se vaša duša i vi kao trenutna osobnost spajate sa srčanim čakrama pomoću svjetlosne niti. Na taj način dovodite u harmoniju svoju dušu i svoju osobnost kako bi se lakše prisjetili svega što ste si isplanirali za ovaj život. To radite sve dok će vam biti ugodno, dok ćete osjećati da je potrebno. Nakon što ste gotovi usmjerite pozornost ponovo na vaše fizičko tijelo i osjetite kako se “znanje” kojeg ste se ponovo prisjetili (ne morate ga se umom prisjetiti, ono se energetski obnovilo unutar vas) pretače po cijelom vašem fizičkom tijelu, osjetite kako budi vaš “dna” potencijal. S puno ljubavi promatrajte taj proces, prvenstveno s puno ljubavi prema trenutnoj osobnosti, koliko god vam se ona sviđala ili ne. Prihvaćanje sebe važan je preduvjet za savladavanje zadanih lekcija.

  Vježbu kako sam već i spomenula možete modificirati ukoliko vam to intuicija bude predlagala, ili možda vaše duhovno vodstvo ako ste s njima svjesno u kontaktu. Nije toliko bitan poredak vježbe koliko vaša svjesnost da je potpuno moguće spojiti se s vlastitom dušom i prisjetiti svih zadanih lekcija. Što ćete više harmonizirati svoju dušu s trenutnom osobnošću to će vam životni zadaci biti prihvatljiviji, a samim tim i lakši.

  (photo: pekmezmed)


  About the Author

  Autorica i terapeutkinja poznata kao “zapisničar” :) Magic Wood kartica, knjiga “Jednostavnost života”, “Što je to ljubav?” i "Nebeski šapat - krugovi".  Back to Top ↑
  • Prijava na mailing listu:

  • facebook