Opći uvjeti poslovanja i kupnje

Važna napomena:
Ne postoji garancija da će vam video materijali (predavanja / tretmani) donijeti dobrobit. Video materijali nisu zamjena za liječenje ili bilo kakvu fizikalnu terapiju. Samo vi ste odgovorni za sve što se događa tijekom i nakon korištenja video materijala. Koristite ih samo ako vas vaša intuicija pozove.
Video materijali nisu vezani za bilo koju religiju ili vjeru, i oni vas na ništa ne obvezuju. Ako se prepustite i opustite, pronaći ćete najbolji način za sebe.
OPĆI UVJETI POSLOVANJA I KUPNJE
1. Ovi uvjeti odnose se na prodaju proizvoda objavljenih na Internetskoj stranici jednostavnost.com. Korištenjem ovih internetskih stranica Korisnik stranice jednostavnost.com potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i uvjetima kupnje. Smatra se da se narudžbom u cijelosti prihvaćaju Opći uvjeti poslovanja i uvjeti kupnje. Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Nositelj svih prava na Internet stranici jednostavnost.com je trgovačko društvo Lunarta d.o.o.
2. Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice jednostavnost.com. Korištenjem Internetske stranice Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice jednostavnost.com u skladu s njima. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i obavezama.
3. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.
4. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda.
5. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
6. Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi jednostavnost.com.
7. Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Lunarta d.o.o. te prihvaća da tvrtka Lunarta d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.
8. Tvrtka Lunarta d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice jednostavnost.com. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice jednostavnost.com pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na jednostavnost.com.
9. Korištenje ove Internetske stranice jednostavnost.com isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici jednostavnost.com uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje jednostavnost.com internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice jednostavnost.com.
10. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na jednostavnost.com Internetskoj stranici. jednostavnost.com zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda. Za nenamjerne greške ne odgovaramo.
13. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).
14. Informacije o trgovačkom društvu:
Lunarta d.o.o.
M. Krleže 68, 44320 Kutina
info@lunarta.com
OIB: 58213224041
MBS: 080123898
Žiro račun IBAN kod Zagrebačke banke d.d Zagreb: HR4823600001102678725
Žiro račun IBAN kod Raiffeisenbank Austria d.d., Zagreb: HR1824840081102623663
LUNARTA društvo s ograničenom odgovornošću za grafičke i intelektualne usluge, Kutina, M. Krleže 68. Društvo je upisano u registar Trgovačkog suda u Sisku pod br. 080123898. Poslovna banka: RBA d.o.o. Zagreb, žiro račun: 2484008-1102623663. Temeljni kapital Društva iznosi: 21.600,00 kn i uplaćen je u cijelosti. Direktor i član uprave je Maja Šamarinac, zastupa društvo pojedinačno i samostalno.
Značenje izraza navedenih u ovim općim uvjetima
Prodavatelj – trgovačko društvo Lunarta d.o.o., M. Krleže 68, 44320 Kutina, Hrvatska – upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Sisku OIB: 58213224041
jednostavnost.com – web stranica u vlasništvu Prodavatelja
Kupac – svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod ili uslugu.
Korisnik “jednostavnost.com” – svaka osoba koja web stranicu „jednostavnost.com” koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu
Korištenje „ jednostavnost.com” – pristup stranici jednostavnost.com radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web trgovine
Online kupnja ili web trgovina – ostvarivanje kupnje proizvoda putem „jednostavnost.com”
Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „jednostavnost.com”, a koje je moguće kupiti putem web trgovine.
Načini plaćanja
Lunarta d.o.o. Kutina nije u sustavu PDV-a. Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno.
Plaćanje na internetskoj stranici jednostavnost.com vrši se u kunama – kod odabira načina plaćanja “Plaćanje po ponudi”.
Plaćanje na internetskoj stranici jednostavnost.com kod odabira načina – “Plaćanje debitnom/kreditnom karticom ili Plaćanje PayPal-om” – vrši se u valuti koja je određena postavkama PayPal servisa, preračunato iz kunske protuvrijednosti na dan kupovine.
Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode.
Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude.
Web trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji
Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem “jednostavnost.com” web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe-web trgovina.
Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji sl. (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji.
Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na „jednostavnost.com” a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda, cijeni. 
Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je, u međuvremenu, prodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.
Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine
– Putem virmana i opće uplatnice
– Karticama Visa, American Express, MasterCard, Discover
1. Plaćanje putem virmana ili opće uplatnice
Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici jednostavnost.com Internet trgovine kontaktirat će Vas po potrebi.
Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, korisnik na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:
Uplata na IBAN Lunarta d.o.o.: HR1824840081102623663
Poziv na broj: 99– broj ponude
Primatelj:
Lunarta d.o.o.
M. Krleže 68, 44320 Kutina
OIB: 58213224041
Po zaprimljenoj uplati ispostavit ćemo vam naručenu uslugu.
2 Plaćanje kreditnim karticama
Plaćanje izravno putem Interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama koje nudi PayPal sustav: Visa, American Express, MasterCard, Discover.
Izjava o sigurnosti kod plaćanja
Primjenjuju se najmoderniji standardi u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).
Izjava o privatnosti
Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Registracija
Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija je obavezna. Potrebno je u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.
U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na “Zaboravljena lozinka?”. Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu. Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako ‘pamtljive’ (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).
Zaštita osobnih podataka
Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa sa Kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.
Prodavatelj se obvezuje štititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.
Lunarta d.o.o. ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke te za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.
Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.
Sigurnost plaćanja
Izjava o sigurnosti online plaćanja
Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite PayPal – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta.
PayPal osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u PayPal platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima PayPal sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. PayPal zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. PayPal sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost PayPal sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.
Politika kolačića
Kako bi stranice jednostavnost.com ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, Lunarta d.o.o. prije spremanja Cookiea mora zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem web stranice jednostavnost.com internet trgovina Korisnik pristaje na upotrebu Cookiea.
Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji Korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko Korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje daje jednostavnost.com web trgovina.
Pohvale i prigovori
Pisani prigovor, odgovor, obavijesti
U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti pisani prigovor jednostavnost.com internetskoj trgovini.
Lunarta d.o.o. Vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte (Lunarta d.o.o.; M. Krleže 68, 44320 Kutina) ili putem maila info@lunarta.com.
Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime.
jednostavnost.com će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će Vam stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.
Kontakti
Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na adresu
Lunarta d.o.o.
M. Krleže 68, 44320 Kutina
info@lunarta.com
Platforma za online rješavanje sporova
Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova.
Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.
Ostale odredbe
1. Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na „jednostavnost.com” samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe. Promjena sadržaja na „jednostavnost.com”, u bilo kojem njegovom obliku, zabranjena je kao i kopiranje, javno izvođenje i sl. Uporaba sadržaja „jednostavnost.com m” na drugim web stranicama je zabranjen.
2. Prodavatelj zadržava pravo dati prava za objavljivanje bilo kojeg materijala, dijelova „jednostavnost.com” trećoj osobi samo u slučaju sklopljenog ugovora koji uređuje prava i obveze Prodavatelja i trećeg koji objavljuje informaciju.
3. Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od proizvođača / distributera proizvoda.
4. Kada „jednostavnost.com” odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Opći uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica na primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.