Smisao života

Sve ima svoj smisao samim svojim postojanjem. Jer samo postojanje je smisao života. Ali vaš život, ako nema neki vaš smisao, gubi vrijednost u vašim očima. Potrebno vam je to, potrebno vam je znati zašto postojite. Jer to je ono što kažete da vas čini živim.
Pa dobro, tražite svoj životni smisao. Ali tražite ga u svemu. Ne dopustite malim životnim radostima da prođu pored vas samo zato što vi tražite neki svoj «veliki životni smisao». Mogao bi vam cijeli ovaj sadašnji život proći u potrazi za njim. A onda dolazi žaljenje – žaljenje na kraju životnog puta jer ga niste našli – «smisao vašeg života».
A cijelo vrijeme vam je bio pred nosom, cijelo vrijeme ste prolazili pokraj njega. Prolazili ste pokraj vašeg životnog smisla – vašeg života.
Samo vaše postojanje ovdje je vaš smisao, a svaki dan donosi vam pregršt malih događaja koji su tu baš zbog vas, baš da vam život popune i daju mu smisao. Koračajte kroz život otvorenih očiju za sve što vam on donosi, ne dopustite da on juri pored vas u drugom vagonu. Svako jutro obećajte si da ćete taj dan naći barem 5 razloga zašto taj dan ima smisao u vašem životu. Na kraju dana ih napišite, napišite 5 razloga zbog kojih ovaj dan u vašem životu ima smisla. I to radite sve dok vam ta rutina traženje ne postane nešto poput dobre navike.
Vidjet ćete da ćete se početi veseliti svakom novom danu i novom izazovu koji on stavlja pred vas, a samim tim shvatit ćete da je vaš životni smisao baš to – vaš život, to što postojite.

………………………

Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete preuzeti u pdf-u (rasprodana je u tiskanom obliku) >>>