Neke osnovne informacije o meni: Rođena sam 1975, spontano energetsko otvaranje doživjela sam oko svoje 16/17 godine. Kao terapeut radim od 2007 godine.

Znate onaj izraz da o osobi najbolje govore njezina djela? Taj izraz mi je pao na pamet dok sam razmišljala kako napisati nešto o sebi. Nakon toliko godina rada postoji već dovoljno materijala koji su sami po sebi zanimljiviji od čitanja teksta o nekoj osobi. Svaki taj materijal „prošao“ je kroz mene, mogli biste to nazvati raznim imenima, kanaliziranje, spuštanje, primanje informacija. Sve to su samo izrazi, ono što je jedino bitno je da niti za jedan taj materijal ja nisam sjela i osmislila ga iz glave, to je uvijek bilo u suradnji s osobama koje žive u višim razinama postojanja. Počevši od Magic Wood kartica i knjige koje sam „dobila“ od jedne civilizacije iz „unutrašnjosti zemlje“ koja se nalazi na višoj razini postojanja, pa do zadnje knjige „Intergalaktički razgovori“ koju sam „dobila“ od grupe osoba s još više razine postojanja.
Cijelo to vrijeme ja sam u procesu buđenja i prisjećanja sebe, zašto sam tu, kakav je ovo svijet, kako mogu asistirati buđenju na ovoj planeti. Taj osobni proces kod svakog je drugačiji i ja se uvijek trudim svojim primjerom potaknuti druge da pogledaju u sebe i pronađu svoj način. Nakon što izronimo u vlastitu autentičnost sve ono što smo mi počinje se buditi unutar nas.

Ispod možete pročitati priču o šumi i dvije grupe koja opisuje rad na sebi na ovaj način.

Raditi na sebi možete sami kroz tretmane, pridružiti se zajedničkim tretmanima Utorkom, uzeti mjesečnu pretplatu na Online Kutku. (Više o svim opcijama ispod na linkovima)

>>> tretmani upute
>>> besplatni tretmani Utorkom
>>> mjesečna pretplata Online Kutak

Za sva pitanja i nedoumice možete mi se javiti na mail:
jednostavnost@gmail.com

Maja Šamarinac

Ova priča o šumi i dvije grupe opisuje na koji način radimo na sebi preko Jednostavnosti, Online Kutka i Utoraka..

Zamislite ovakav scenario.
Postoji ispit – sastoji se od pismenog i praktičnog dijela – a govori o šumi.. što je šuma, kako funkcionira, kako se u njoj može preživjeti ako baš ništa nemate sa sobom itd.

I imate dvije grupe ljudi. Prvu ubacite u divlju i nepreglednu šumu, bez ičega i ostavite ih tamo par godina. Nakon par godina pokupite one koji su preživjeli 🙂 i dovedete ih na ispit.
Druga grupa za to vrijeme išla je u “školu/tečaj/faks o šumi”. Nikome se po tom putu ništa nije desilo, svi su živi, zdravi i jako pametni vezano za šumu.

I kreće ispit, prvo pismeni, s puno zakamufliranih pitanja, s puno stručnih izraza, sve jako akademski, stručno, “na nivou”. Druga grupa dolazi na ispit jako lijepo obučena, uglađenih manira, znajući sve propise i pravila, što je kulturno, a što nije. Znaju apsolutno sve izraze, stručne i manje stručne, nastoje svoje ponašanje održati na nivou, nastojeći odati dojam kako sve znaju. Jer i znaju.. pa godinama su učili o svemu tome, ovo je sada njihov trenutak.

Prva grupa ulazi na ispit u posuđenoj robi, tek su ih prije dva dana izvadili iz šume. Potpuno su zbunjeni, pomalo se ne sjećaju ni kako se piše. Zbunjeno gledaju pitanja, pogledavaju se, ne znaju kakvi su to stručni izrazi. Neki s uzdahom žale za šumom i slobodom u njoj.

Prolazi ispit. Druga grupa je završila ispit s pohvalama, prva grupa nije prošla, neki od njih su pogodili neke izraze ali većina nije znala ništa.

Zatim slijedi praktični dio. Sve zajedno iskrcaju ih usred nepregledne šume, kažu im da će se po njih vratiti za dvije godine.

Nije potrebno opisivati što se dešava nakon tog iskrcaja :))

Zamislite “rad na sebi” kao “učenje o toj šumi”. Vi ste šuma.. vi ste i obje grupe, vi ste sve u toj priči. Vi ste i oni koji iz prve grupe nisu preživjeli u tih prvih par godina. Oni simbolično označavaju sve vaše padove. Oni koji su preživjeli označavaju sve vaše uspone.
Druga, jako informirana i učena grupa označava sve ono što bi ste vi željeli znati o radu na sebi, o svijetu oko vas, o vašim čakrama i energijama, o energetskim bićima i drugim svjetovima.

Tu vašu drugu grupu hrani Internet, knjige, škole, poznati i manje poznati seminari. Ta grupa unutar vas zanosi se ponekad svojim poznavanjem materije.
Sve dok se ne nađe usred šume, kada to znanje vrlo često nije potrebno i nije praktično. Jer učiti o energijama i sresti energije… ili učiti o energijama i vidjeti druge svjetove potpuno su dvije različite stvari.

Također, učenjem imena raznih energetskih bića i svjetova i zatim korištenjem tih istih imena, vjerujući da su ti opisi točni, vrlo često spajate se s onim što ne vidite, a nalazi se oko vas.

Mi se nalazimo u svijetu u kojem se vodi borba, svijesti i nesvijesti. Svjesnost je došla pomoći vratiti ovaj svijet tamo gdje je bio prije nego ga je nesvijest pokorila.
Ova rečenica koju ste sada pročitali puno bi “umu bolje zvučala” kada bi u njoj bila imena svijesti i nesvijesti, imena svjetova i energija.. sve to davalo bi neku težinu toj rečenici, težinu na koju se vaš um naučio školujući se na ovom svijetu.

Međutim, to isto bi vas i zatvorilo, svako to ime aktiviralo bi nešto unutar vas, kao mali vatromet osjećaja, sjećanja na pročitano, projekcija.. i ti mali vatrometi prekrili bi vaše unutarnje nebo s nepotrebnim informacijama. Nakon toga bilo bi vam teško probiti se kroz to kako bi sami vidjeli što se događa oko vas.

Kada svedemo sve na vrlo jednostavne postavke možemo reći da je vaš jedini zadatak razriješiti vibracije unutar vas (više o tome u priručniku). Svaki put kada vi unutar sebe razriješite neke vibracije, barem u malom postotku, a pritom ne opterećujete svoje unutarnje nebo nepotrebnim vatrometima, vi počinjete vidjeti, čuti, vi se počinjete prisjećati tko ste i odakle dolazite i zašto ste došli.
Tada vam nisu bitna imena, jer ona su i tako samo vibracija koju prepoznajete. Tada se sjećate.

Rad na Jednostavnost / Online Kutku nastoji izbjeći bilo kakav vanjski vatromet koji bi zakrilio vaše unutarnje nebo. Rad na Kutku pomaže vam da uđete jako duboko u vlastitu šumu i da kroz susret sa sobom iznutra i svakodnevnu praksu naučite o toj šumi iznutra, sprijateljite se s njom, otpustite što vam nije potrebno, otvorite se potencijalima. Kako bi ste se sjetili..