57.

Osjećaj nemoći / snaga

Nemoć kao osjećaj slabosti u fizičkom ili mentalnom tijelu, nemoć kao osjećaj bespomoćnosti kroz emocije. Bez obzira da li se oko vas dešavaju neke okolnosti koje podižu te osjećaje vi pri tom oslobađate i svaki takav događaj koji se desio prije ovog života, a čije vibracije nastavljaju dalje svoj put i kroz ovaj život.
Trenutno svi prolazite kroz izuzetno jake energetske globalne udare koji donose promjene ove dimenzije. Ponekad vam se može desiti iznenadni izljev emocija koje ne možete u tom trenutku s ničim povezati. To se dešava uslijed vaše stanične promjene i energetskog oslobađanja. Takvi trenuci vrlo često sa sobom donose aktiviranje vaših vibracija, onih koje ste došli transformirati kroz ovaj život i koje privlače vaše najteže lekcije.
Bitno je da ostanete što više smireni unutar sebe, da se ne prepustite panici, očaju, samosažalijevanju iz čega ide osjećaj nemoći i slabosti. Već da sami sebi kažete da prolazite kao i svi kroz duboku i snažnu promjenu i da je ovo prilika koju možete iskoristiti za oslobađanje i transformiranje vaših vibracija.
Tada možete zatražiti tretman, dopustiti svojim emocijama da se pokažu ali ne biti ta emocija već ju samo propustiti. Osjećati ali ne upasti u dramu.
Ti trenuci mogu biti izuzetno korisni ukoliko si svjesno dopustite proći kroz njih.

Vježba:
Udobno se smjestite, ostavite vrijeme za sebe, zatražite tretman. Neko vrijeme samo dišite i osjećajte kako vaš dah znači vaš život. Osjetite kako se kroz dah možete povezati sa vlastitim tijelom na način da osjetite/vizualizirate kako vaš dah ispunjava cijelo vaše tijelo, svaku vašu i najsitniju česticu omogućavajući joj promjenu koja joj je u tom trenutku najpotrebnija. Kada osjetite da vam je dovoljno ili da je tretman završio samo posvijestite svoje fizičko tijelo, od vrha nožnih prstiju do vrha glave, što će vam donijeti osjećaj prisutnosti te krenite dalje u dan ili ugodan san.

Vaši životni koraci sviđat će vam se onoliko koliko pažnje uložite u njih..ali one unutarnje pažnje prisutnosti, prihvaćanja i prepuštanja..