78.

Kugla ljubavi

Prirodno je imati želju za davanjem i primanjem ljubavi. To je energija koja najviše privlači sve ljude, jer im barem na tren omogućuje odvajanje od svakodnevice, zaron u toplinu i osjećaj pripadanja.
Međutim većina ima očekivanja, a to je ono što najviše koči u vlastitom razvoju. Jer očekivanja su rijetko kada stabilno preklopljena s onim što se zaista događa u vašem životu. Samim tim dolazite do sljedeće stepenice koja najčešće nailazi nakon očekivanja, a to je razočarenje, jer se stvari ne odvijaju onako kako bi ste vi to željeli, onako kako ste vi to – očekivali.
I zbog toga većina učenja govori, nemojte voljeti s očekivanjem da vam se ta ljubav vrati, volite zbog ljubavi, zato što vam se sviđa biti u tom osjećaju, toj toplini… prepustiti se, bez očekivanja.
Ali ono zbog čega većina ima ta očekivanja je želja za ljubavlju, za osjećajem pripadanja, toplinom koja vas ispunjava kada osjetite da vas netko voli. Tu potrebu ponekad imate poput ovisnika i onda bezglavo jurite od jedne do druge osobe ne bili utažili tu ljubavnu žeđ. To vam je isto kao da jurite po pustinji, vrlo žedni, a pri tom za pojasom imate zataknutu bocu punu vode. To je potpuno isto. Jer vi jurite i tražite, molite pri tom i „nebesa“ da vam pomognu, a cijelo vrijeme u sebi nosite ono što trebate. Ljubav, energiju, toplinu…
Sljedeća vježba mogla bi vam omogućiti da osjetite tu toplinu, da shvatite da ne trebate biti žedni, da se napijete i onda krenete dalje. A tada ako na svom putu sretnete nekoga s kim bi zajedno dijelili ljubav taj osjećaj neće ići iz žeđi već prisutnosti i slavljenja ljubavi.

Vježba: smjestite se udobno, ne križajte ruke ili noge. Opustite maksimalno svoje tijelo i dišite. Osjetite kako vam zrak ulazi u tijelo i kako se svakim izdahom sve više i više opuštate.
Zatim osjetite svoju žeđ za ljubavlju, svoje čežnje i patnje da vas netko voli, posvijestite te osjećaje u cijelom tijelu, dopustite im da izađu na površinu, promatrajte ih.
A zatim te osjećaje „izvucite“ ispred sebe u jednu kuglu. Nekima će to biti lakše za napraviti i kugla će se pred njima stvoriti odmah, puna tih osjećaja i potrebe, dok će drugi možda osjetiti blokadu. Ukoliko osjetite blokadu jednostavno vizualizirajte (zamislite) ispred sebe kuglu i kako u nju ulazi vaš osjećaj blokiranosti. Vi se ispraznite, a kuglu napunite.
Kada ste uspjeli napuniti tu kuglu ostanite par trenutaka i promatrajte ju, pokušajte vidjeti što se u njoj nalazi, pogledajte sve čežnje, sva nadanja koja su izašla iz vas, svu potrebu za ljubavlju, sve blokade. Osjetite to. Među tim energijama vidjet ćete, nalazi se jako puno ljubavi. Jer ono što većina radi je traži nekoga kome će podariti svoju ljubav, svoju energiju, sebe, u zamjenu za to isto. Nadajući se kako će na taj način ugasiti žeđ.
A sada razmislite. Vi želite nekoga tko će s vama dijeliti ljubav… i ono što vi tom nekome nudite je – ljubav. Da li mislite da se energija ljubavi razlikuje od jedne do druge osobe? Osim načina prezentacije te iste ljubavi, energija je uvijek ista.
Znači ono što vi dajete drugome zapravo tražite za sebe. A to je upravo ono što se nalazi u vašoj sad napunjenoj kugli. To je upravo ono za čim vi čeznete..
Ostanite par trenutaka i razmislite o tome. Pustite neka vam ta informacija ispuni tijelo.
A zatim obgrlite tu kuglu sa svojim cijelim bićem i pustite neka vas sva ta energija preplavi, zagrlite se s njom i ugasite žeđ. Pustite ljubavi, onom što tražite, da ispuni vaše cijelo biće.

Menu