45.

Otpuštanje

Otpuštanje– jedna od korisnijih navika. Hodanje bez tereta, samo sa svjesnosti i prisutnosti u sada.
Ali i izazov.. jer vas tjera da odustanete od svih onih koncepata i obrazaca za koje se tako čvrsto držite. Kako bi preživjeli. Očekivanja koja stavljate pred sebe na prvi pogled izgledaju kao motivacija, međutim oni su poput kamenja u džepovima dok plivate.
Kako bi osjetili vlastiti protok u svom životu prvo morate dopustiti vlastiti protok unutar sebe. Bez nametanja pravila kako bi to trebalo izgledati, s povjerenjem da ste kao svjetlosno biće dovoljno mudri da bi se doveli u balans.
Da bi tu mudrost susreli potrebno je osluškivanje. Ne ono vanjsko, već osluškivanje koje je usmjereno na unutrašnjost. Kroz dan, kroz situacije, kroz razgovore, kroz prirodu, kroz tišinu, kroz mir..
Dopustite si upoznati se, kako bi vaše kretanje postalo lakše i protočnije.

Vježba:
Umirite se, zatražite tretman te usmjerite par trenutaka pozornost na disanje. Osjetite kako sa svakim udahom i izdahom tonete sve dublje u sebe.
Zatim ispred sebe osjetite / vizualizirajte / zamislite jednu svjetlosnu kuglu. I dalje nastavite s dahom tonuti u sebe, a svaku misao koja vam zasmeta, svaku energiju koju unutar sebe osjetite, a neugodna je, svaka bol koja se pojavi.. samo ih sve otpravite u tu svjetlosnu kuglu, neka ih ona preoblikuje u svjetlo. Radite vježbu koliko god vam je ugodno i nemojte se iznenaditi ako ćete za vrijeme vježba imati još više misli i unutarnjeg ometanja. To je kao da dodirnete talog koji se onda uzburka u čaši. Međutim vremenom počet ćete sve manje čuti misli i ometanja, a sve više vlastitu tišinu. Koja govori, pokazuje, usmjerava..
Za to vrijeme u tretmanu će se oslobađati sve što je u tom trenutku potrebno biti oslobođeno.
Na kraju svjedočite (vizualizirajte, zamislite, osjetite) kako ta svjetlosna kugla odlazi u Izvor svega što postoji, osjetite svoje tijelo od vrha nožnih prstiju do vrha glave (uzemljenje) te otvorite oči.

Menu