46.

Usamljenost

Samoća je izraz koji se koristi za stanje kada niste u kontaktu sa sobom. Tada vaš um osjeća izolaciju unutar vašeg bića i stvara logičan zaključak zbog čega se tako osjeća. Obično je to nedostatak društva.. ljubavnog, prijateljskog, obiteljskog.. nekog određenog ili neodređenog.
Tada vaš um smatra da ima dva izbora. Jedan je ostati u toj izoliranosti i patiti, a drugi je pronaći društvo… i opet patiti.. jer u konačnici niti jedno društvo ne može vam zamijeniti osjećaj kontakta sa sobom.
I postoji treći izbor, a to je da se potrudite doći u kontakt sa sobom. Nakon toga i svako društvo uokolo vas bit će vam ugodnije.. jer vi ćete se osjećati dobro sa sobom, a samim tim i sa svakim uokolo vas koga izaberete za društvo.
U ova tijela dolazite sami, iz ovih tijela odlazite sami. Na tom putu svoje “zemaljsko vrijeme” provodite s drugima. Ali i vi i oni tu ste kako bi nešto naučili, kako bi došli do novih iskustava, kako bi proširili svoju svijest. Vaša međusobna igra, suživot služi kako bi jedni drugima pomogli susresti se s vibracijama na kojima trebate raditi. Stoga sljedeći put kada bude promatrali, razmišljali o svojim bližnjima gledajte ih kao učitelje, svega onog što vam je potrebno..
Nekada je to učenje radosno, lagano, nekada teško i bolno ali jedno bez drugog ne bi moglo postojati. U ovoj dimenziji radost i tuga samo su “dvije strane iste vibracije”.

Vježba:
Umirite se, udobno smjestite, zatražite tretman. Zatim usmjerite pozornost na dah i neko vrijeme samo dišite. Zatim osjetite područje druge čakre (područje ispod pupka i iza lumbalni dio) i zamislite da dišete kroz to područje (možete zamisliti da dišete kroz cijelu svoju zdjelicu). Nakon toga stavite namjeru da ste spremni osjetiti sebe kroz to područje, da ste spremni otpustiti svaku bol koja vam magli vid i prigrliti svaku radost od koje možda bježite. Nakon što je tretman gotov (20-30min), zamislite da dišete kroz svoje cijelo tijelo, zamislite kako bijela svjetlost ispire vaše cijelo tijelo i stavlja vas u harmoniju. Na kraju osjetite tijelo od vrha nožnih prstiju do vrha glave, kako bi se dobro uzemljili.

Vrijeme provedeno sa sobom najbolje je uloženo vrijeme jer donosi jasnoću misli i lakoću postojanja. Sve boli i tuge koje pri tom osjetite samo su tu kako bi se otpustile, kako ih ne bi više nosili dalje.

Menu