4.

Sreo sam siromaha koji je rekao da je sretan.
Sjeo sam na kamen kraj njega, imao je rupu na cipeli iz koje je virio palac.
Pitao sam ga sarkastično – Jel i tvoj palac sretan?
Odgovorio je – Naravno! Pa vidio je svijeta! Imao razna i neobična iskustva. Sada odmara malo.
Ostao sam sjediti kraj njega neko vrijeme. Došao sam do shvaćanja da ako je to istina njegov je palac u boljoj poziciji od mene. Pa čak i sretniji.
Iduće jutro dao sam otkaz na poslu. Mrzio sam ga. Prodao sam auto. Bio je nov ali od početka nisam se u njemu ugodno osjećao. Otišao sam.
Nisam više sreo onog siromaha niti njegov palac ali sam sreo druge ljude. Sretne i nesretne. Imao sam razne situacije, uzbudljive, manje uzbudljive, dosadne i zastrašujuće.
Prošlo je pet godina od onda. Upravo sam sjeo odmoriti se i razmisliti što bi dalje trebao.
Kraj mene je sjeo vrlo tužan i umoran, ali vrlo otmjen gospodin i pitao me za moj palac, pitao me sarkastično jel moj palac sretan.
Odgovorio sam mu – Naravno! Pa vidio je svijeta! Imao razna i neobična iskustva.

::::

Nekome treba puno adrenalinskog iskustva, nekome treba samo tišina.. ali svakome treba nešto. Dopuštate li si to nešto ili se skrivate iza opravdanja? I što su zapravo opravdanja? Koliko ona mogu biti velika i koliko mogu sama po sebi stvoriti zid oko vas to znate samo vi. Međutim iza tog zida i nalazite se samo vi.
Strah od bilo kakvog životnog pomaka, za koji vaš um u tom trenutku kaže da je – nemoguć, nelogičan, zastrašujuć – samo je odraz vaših vibracija koje su odraz nekih prošlih događaja. Kojih se možda ne sjećate ali ih živite kroz vlastite strahove.
Nije potrebno prisiljavati se na pomak.. on će doći prirodno nakon promjena vibracija. Nekada će on biti velik kao u gornjoj priči osobe i njegovog palca, nekada će on biti malen, kao odlazak na zasluženi odmor. Na van, nije bitno kako će taj pomak izgledati. Ali iznutra.. donijet će vam slobodu.. jer ćete osjećati kako se nešto unutar vas oslobodilo.. neka vibracija, koju ste kroz određene osjećaje nosili cijeli ovaj život, zbog čega ste donosili razne odluke.. osjetit ćete kako se topi, kako se transformira.. kako sasvim polako dolazite do unutarnje slobode.
Tada pomaci dolaze sami, oni se dešavaju, tada ne razmišljamo o njima, samo ih dopuštamo. Onima koji nam trebaju kao nova iskustva..

Menu